Σύσκεψη για την πορεία του έργου κατασκευής του νέου κτιρίου του ΕΚΑΜΕ Αιγίου

Η εξέλιξη του έργου της κατασκευής του νέου κτιρίου του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Έργων κ. Βασίλη Χριστόπουλου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Λεωνίδα Καράμπελα, υπηρεσιακών παραγόντων της υπηρεσίας καθώς και εκπρόσωπος της εργολαβικής εταιρείας που υλοποιεί το έργο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του έργου, που έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 45%, ενώ επισημάνθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα και καθυστερήσεις που οφείλονται σε κενά και αστοχίες της μελέτης. Προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης για την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022. Επίσης, αναφέρθηκε ότι προγραμματίζονται επαφές τόσο με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μιας συμπληρωματικής σύμβασης για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για την καλύτερη λειτουργία του νέου Κέντρου.

Το έργο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επιφανείας 7.021,11 τ.μ., στην θέση Ροκά Αγίας Κυριακής Αιγίου (κοντά στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου) και περιλαμβάνονται δύο κτίρια:

1) Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

2) Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ., στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

«Παρακολουθούμε καθημερινά την πορεία του εν λόγω έργου, που αφορά στην εξυπηρέτηση μιας ευαίσθητης ομάδας συμπολιτών μας με ιδιαίτερες ανάγκες. Το ενδιαφέρον μας είναι δεδομένο για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή του και λειτουργία του» σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος.