Σχολεία: Οριστικό άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να ανοίξουν όλα τα σχολεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη χθες από το Μέγαρο Μαξίμου και ο λόγος είναι απλός:  Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr και όπως επιβεβαιώνεται και από σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα, οι μάσκες είναι αδύνατον να βρίσκονται στα σχολεία.  «Και χωρίς μάσκες, ειδικά μετά την ‘πατάτα’ με το μέσο όρο των 17 μαθητών, είναι αδύνατον να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα σχολεία», όπως τόνιζε στην ιστοσελίδα, κυβερνητικός παράγοντας.

Αναφορικά με το άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα σενάριο που έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα δούμε σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες (παιδιά και έφηβους μέχρι 18 ετών)».

Παράλληλα ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το άνοιγμα των σχολείων να γίνει σε δύο φάσεις. «Τα σχολεία του Δημοτικού θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου-Λυκείου αργότερα ή και τα δύο αργότερα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος έκανε λόγο για χαμηλότερη επιδημικότητα στα παιδιά του Δημοτικού.