Συστήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, ξεκινούν με συλλαλητήριο στην Agrotica στις 1 Φεβρουαρίου

Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας συγκροτήθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/1), στη Νίκαια της Λάρισας, με την συμμετοχή αγροτών κυρίως από Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Οι πάνω από 187 αγρότες, οι περισσότεροι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων, που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο με τρακτέρ την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica, ενώ μετά το συλλαλητήριο αναμένεται νέα συνάντηση και συνεδρίαση της επιτροπής, ώστε να συζητηθούν οι μορφές των κινητοποιήσεων τους. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Γιάννης Παναγής, αγροτοσυνδικαλιστής από τις Σέρρες, «η συνάντηση στη Νίκαια ήταν μια συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαμε στη Σίνδο. Όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας πλην του Μπούτα (Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων). Αποφασίσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε στο συλλαλητήριο της Agrotica. Μετά από αυτή την διαμαρτυρία και ανάλογα με τη συμμετοχή του κόσμου θα αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην έκθεση», προσθέτει στον ΑγροΤύπο ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδερόπουλος. «Θα διαμαρτυρηθούμε με τα τρακτέρ μας στην πόλη αλλά δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην έκθεση των αγροτών».

Από τη Λάρισα το μέλος της επιτροπής, Γιώργος Μαχάς, σε δήλωσή του τόνισε ότι «οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα για τα δύσκολα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αλλά και τα επόμενα», ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος, είπε πως «οι διαθέσεις των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια είναι να υπάρξει κοινή πορεία του αγώνα».

Τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, σημείωσε πως σημασία για τον αγώνα έχει η συμμετοχή του κόσμου, ενώ σχετικά με την ενότητα του αγροτικού κινήματος είπε πως παρά τις προσπάθειες για ενότητα «κάποιοι επέλεξαν να διαχωρίσουν τον δρόμο».

Στην συνοπτική ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες, με το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια, αναφέρονται τα εξής:

«Με την ολοκλήρωση μιας σειράς συναντήσεων και επαφών των εκπροσώπων των αγροτών από όλη την χώρα και την διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, αποφασίστηκαν τα εξής: η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, η οποία θα συντονίσει τις μελλοντικές μας διαμαρτυρίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, στην Agrotika, με σκοπό να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Η συγκέντρωση της Θεσ/νίκης αποτελεί την αφετηρία και όχι τη λήξη των κινητοποιήσεων. Για αυτό καλούμε όλους τους αγρότες που ταυτίζονται με τις θέσεις μας να παραστούν με κάθε μέσο που διαθέτουν και ενωμένοι να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής».