ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ: «Η Διοικητική Εντολή Μετακίνησης γιατρών στη Δυτική Ελλάδα έχει αναχθεί σε σπορ»

Με πρωτοβουλία των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου μαζί με 14 ακόμα βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη με την οποία αναφέρουν ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας (ΥΠΕ) έχει μετατρέψει …σε σπορ την Διοικητική Εντολή Μετακίνησης των γιατρών σε Νοσοκομεία της Ευρύτερης Περιφέρειας, Πύργου, Κεφαλλονιάς και Αιγίου.

Οι βουλετές αναφέρουν ότι ή διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, συγκαλύπτει προκλητικά την απροθυμία της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας να προκηρύξει ΟΛΕΣ τις αναγκαίες θέσεις γιατρών που είναι κενές, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Πάτρας (Πανεπιστημιακό και Αγ. Ανδρέας) που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των ασθενών στις εφημερίες και ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την περίθαλψη των ασθενών στις παθολογικές κλινικές.

Πρόσφατα οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΓΝΠ), αλλά και ο  Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΦΥ στην 6ηΔΥΠΕ σε ανακοίνωση τους κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι οι μετακινήσεις με «εντέλλεσθε» από την Πάτρα προς Πύργο και Αίγιο έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο με αποτέλεσμα επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας τόσο των νοσοκομείων Πύργου και Αιγίου, αλλά και των Πατρών λόγω της αποδυνάμωσης τους. Οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Πλεύρη εάν προτίθεται να προχωρήσει σε προκηρύξεις θέσεων γιατρών των ως άνω νοσοκομείων ούτω ώστε και να βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης των ασθενών και να βελτιωθούν οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των γιατρών.