ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου για Νοσοκομείο Αιγίου: “Μια απαραίτητη δημόσια δομή για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Αιγιάλειας οδηγείται στην απαξίωση!”

Η πρόσφατη ανακοίνωση των ιατρών της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Αιγίου καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί η υγειονομική μονάδα της περιοχής μας. Η ανακοίνωση αυτή απευθύνεται σε ένα σύστημα διοίκησης που όλα αυτά τα χρόνια και εν μέσω μια μεγάλης υγειονομικής κρίσης αδιαφορεί συστηματικά για τις ανάγκες του νοσοκομείου οδηγώντας το με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση.

Αποφασίζουν για τη τύχη του νοσοκομείο ένας Διοικητής εγκάθετος και ανεπαρκής που συνεχίζει να «διοικεί», η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που αδιαφορεί, ένα Υπουργός Υγείας αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμμα το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ και μια Κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση της πανδημίας και λειτουργεί ως μεσάζων ιδιωτικών συμφερόντων.

Εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει, ακόμα και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις των Βουλευτών Αχαΐας, ότι η Κυβέρνηση, με μεθοδικό τρόπο, έχει ξεκινήσει να αποδυναμώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Ακράτας και Αιγίου, περιφερειακά ιατρεία της περιοχής μας και προχωρά τώρα με το Νοσοκομείο Αιγίου.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως αυτή η εικόνα δεν αφορά μόνον στην περιοχή μας. Αφορά όλη την Ελλάδα, είναι απόφαση της Κυβέρνησης να διαλύσει το Ε.Σ.Υ. Εξάλλου ο  ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ανερυθρίαστα, μεσούσης της πανδημίας, είχε κάνει λόγο για κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου όμως δεν είναι παιχνίδι όπου μπορεί να εξασκούνται παίζοντας με την υγεία μας όλοι αυτοί οι «υπεύθυνοι».

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Αιγιαλείας να σταθούν στο πλευρό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού,  να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας τους και να εμποδίσουν την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Να διεκδικήσουν την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού και να απαιτήσουν την ενίσχυση του με όλους τους απαραίτητους πόρους ώστε να παραμείνει μια δημόσια νοσηλευτική μονάδα ανοιχτή σε όλους τους πολίτες γιατί η Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία είναι αγαθό και όχι προϊόν εκμετάλλευσης.