Συνεχίζονται οι κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες στους “Νέους Ορίζοντες”

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της καθ’ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Το παιχνίδι της Χάριτος».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο παιδαγωγεί ο Θεός τον άνθρωπο και του δίνει ή του αφαιρεί την Χάρη Του, προκειμένου να μπει στο δρόμο της μετανοίας, γι’ αυτό και τον ονομάζει ‘’παιχνίδι’’ και τον διακρίνει σε τέσσερεις τρόπους, σύμφωνα με τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή.

Τον πρώτο τρόπο τον ονομάζει «οικονομικό», διότι έχει σχέση με την Θεία Οικονομία, το μεγάλο Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού.

Τον δεύτερο τρόπο τον ονομάζει «προς δοκιμήν», δίνοντας ως παράδειγμα δύο πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης, τον Ιώβ και τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο.

Τον τρίτο τρόπο τον ονομάζει «προς παίδευσιν πατρική», φέρνοντας ως παράδειγμα τους δύο πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, τον Πέτρο και τον Παύλο.

Τέλος, τον τέταρτο τρόπο τον ονομάζει «προς αποστροφή», δίνοντας ως παράδειγμα τον Εβραϊκό λαό, κατά την πορεία του προς τη Γη της Επαγγελίας.

Την ερχομένη Κυριακή 5η Φεβρουαρίου 2017 θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δορμπαράκης, με θέμα «Ἡ ἀγάπη: τό κέντρο τῆς διδασκαλίας καί τῆς ζωῆς τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ».

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τιμήσει τον κ. Απόστολο Παρπαΐρη, Αρχιτέκτονα, ο οποίος ἔχει προσφέρει πολύτιμες και σημαντικές υπηρεσίες στα οικοδομικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.