Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας για το σεισμό

Oλοκληρώθηκε απόψε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ Αιγίου.

Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Καρατζιάς, ο Προϊστάμενος του ΤΑΣ Αχαΐας κ. Γιάννης Σωτηρόπουλος με εμπειρία και στο σεισμό της Κεφαλλονιάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αιγίου κ. Λελεκάκης Γιάννης, ο διοικητής της Αστυνομίας Αιγίου, η Αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Τσιγκρής, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και όλοι συνέστησαν ψυχραιμία.

sismos_aigio_71114Απόψε στο Αίγιο θα βρεθεί για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ενώ κλιμάκιο του ΤΑΣ θα πραγματοποιήσει αυτοψίες όπου υπάρξει ανάγκη.

Επίσης θα γίνουν έλεγχοι σε δημοτικά κτίρια, αλλά και στις εκκλησίες ενόψει της αυριανής γιορτής των Ταξιαρχών. Αυτή τη στιγμή κλιμάκιο εξετάζει το Ιερό Ναό Φανερωμένης όπου υπάρχουν ρωγμές, αλλά και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών για προληπτικούς λόγους.
Επίσης έλεγχος απόψε θα γίνει σε δύο πολυκατοικίες στην 1η Μάη και τη Βασιλέως Κωνσταντίνου καθώς κρέμονται σοφάδες.

Επισημαίνουμε ότι έχουν αναφερθεί ζημιές για τοιχοποιΐες, έσπασαν τζάμια χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν συμπολίτες, ενώ έπεσε μέρος παλιού σπιτιού στη συμβολή των οδών Αράτου και Σωτηρίου Λόντου και μία μάντρα στην Αγία Σωτήρα.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος, τόνισε υπάρχουν ζημιές, αλλά αύριο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, ενώ επικοινώνησε με το σεισμολόγο κ. Λέκκα που τον ενημέρωσε ότι ο σεισμός είχε ένταση 4,9R και εστιακό βάθος 1 χλμ. Ο Δημήτρης Φιλιππάτος ήρθε σε επαφή με τους Προέδρους όλων των τοπικών Κοινοτήτων και στο 60 % περίπου των ελέγχων δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Απόψε θα μείνει ανοιχτό και το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δήμο για τυχόν ζημιές 26910 25555 (εσωτ. 6).

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ‏