Συνέδριο Ιστορίας με θέμα: «Ιστορικές πηγές: από την αναζήτηση στη χρήση και την αξιοποίησή τους»

    Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή Συνεδρίου Ιστορίας με θέμα: «Ιστορικές πηγές: από την αναζήτηση στη χρήση και την αξιοποίησή τους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, του Δήμου Αιγιαλείας και του Τμήματος ΓΑΚ Αιγιαλείας, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων των περιοχών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης ιστορικών πηγών» του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Αίγιο, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ. Η συμμετοχή στο Συνέδριο και η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30, στο κτήριο Παναγιωτόπουλου, στην οποία προσκαλούνται όλα τα μέσα ενημερώσεως της περιοχής μας. Στην εν λόγω συνέντευξη  Τύπου εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραστεί η κ. Αρχοντούλα  Ρέλλα, Φιλόλογος και συνεργάτιδα Αυτής και μέλος του ως άνω Συνδέσμου.

Για περαιτέρω πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στον Πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο (τηλ. 6974328935).

                                              ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ