Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλυκής με την Αντιδήμαρχο ΄Εργων Βασιλική Ψυχράμη.

  Την Τετάρτη το πρωί, στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, στο γραφείο της Αντιδημάρχου Έργων κ. Ψυχράμη, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής με την Αντιδήμαρχο Έργων. Παρόντες μηχανικός του Δήμου και ο σύμβουλος Δημάρχου κ. Μπαγκλέσης.
Η συζήτηση περιστράφηκε στα θέματα που απασχολούν την παραλία Αλυκής και ειδικά την παραλιακή ζώνη και το βιότοπο. Από την πλευρά του συλλόγου, τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την παραλία, δηλαδή η ενίσχυση του φωτισμού, η διάνοιξη κάθετων δρόμων, οι αναγκαίοι χώροι πάρκινγκ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο καλοπισμός της παραλίας, η τοποθέτηση ομπρελών και κάδων για την εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών, η επανατοποθέτηση φυλακίου παρακολούθησης στο βιότοπο, ο καθαρισμός της θάλασσας από όγκους τσιμέντων που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.
Κοινή συνισταμένη της συζήτησης είναι να επιτευχθεί ο στόχος να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία , ώστε η παραλία μας την επόμενη σεζόν να είναι όσο το δυνατόν έτοιμη και όμορφη για να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας, προσφέροντας διέξοδο από την καθημερινότητα ως η πιό κοντινή παραλία της πόλης, φυσικά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.
Τις επόμενες ημέρες ο σύλλογος  θα ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνει καθορισμός αιγιαλού και παραλίας σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Αλυκής, και θα θέσει στη Δημοτική Αρχή συγκεκριμένη πρόταση του για το πώς επιθυμεί τη διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης, ώστε να είναι λειτουργική και ελκυστική για τους επισκέπτες.
Ο Σύλλογος “Αλυκής” πιστός στην αρχή της συνεργασίας, επιθυμεί να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις από τη δημοτική αρχή, ώστε οι υπηρεσίες, που έχουν και την ευθύνη της υλοποίησης των σχεδίων ανάπτυξης και αξιοποίησης της παραλίας Αλυκής, να λειτουργήσουν έγκαιρα και σύμφωνα με τους κανόνες, ώστε να μη χάσουμε άλλο χρόνο, και τα επόμενα έτη να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η τουριστική εικόνα της παραλιακής ζώνης.
Ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός  ( όπως είμαστε πάντα ),  στη δημοτική αρχή  γιατί πιστεύει στην αρχή της συνεργασίας και διότι οι στόχοι μ είναι κοινοί.
 Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα!