Συνάντηση Σακελλαρόπουλου και αρμόδιων φορέων για τη δακοκτονία

Η  πορεία του προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2022 ήταν το θέμα που απασχόλησε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 την συνάντηση, μεταξύ του Εντεταλμένου  – Βοηθού Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και αρμόδιων φορέων, συζητώντας εκτενώς για την νέα διακήρυξη του προγράμματος Δακοκτονίας της επόμενης 3ετίας και διεκδίκηση επιπλέον χρηματικών πόρων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σακελλαρόπουλος υποστήριξε: «Σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι πρωτοπόρα και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς ώστε να αντιμετωπίσουμε τον δάκο της ελιάς έγκαιρα και αποφασιστικά. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και θα εφαρμόσουμε τις πιο αποτελεσματικές προληπτικές μεθόδους για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από δάκο χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την ελαιοπαραγωγή στην ΠΔΕ και το λάδι μας σαν προϊόν ανωτέρας ποιότητας και θρεπτικής αξίας με στόχο να το επαναφέρουμε στις προθήκες της προτίμησης των καταναλωτών και των αγορών».

Στην συνάντηση, εκτός του κ. Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ΠΕ Αιτ/νίας, Σάββας Βλάχος, ο Προϊστάμενος του τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας,Γεώργιος Μικέογλου, ο Γεωπόνος ΤΕ της ΔΑΟΚ Αχαΐας, Γεώργιος Βανταράκης και ο Κωνσταντίνος Βήτας ΠΕ οικονομικού της ΔΑΟΚ ΠΕ Α/ιτ/νίας.