Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Ανδρέας Τσώκος: «Η ευημερία όλων των πολιτών και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στοιχείων της περιοχής μας είναι απαρέγκλιτοι στόχοι»

 

Με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο συζήτησε την Πέμπτη 04 Απριλίου 2024, ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος. Σε συνέχεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, ο Ανδρέας Τσώκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, για να προωθηθούν και να προχωρήσουν οι προτεραιότητες που τέθηκαν στις συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες για την περιοχή.

Τα αιτήματα και οι θέσεις του Δήμου Καλαβρύτων απασχολούν την κυβέρνηση, όσο και προσωπικά τον πολιτευτή Αχαΐας Ανδρέα Τσώκο, ο οποίος για αυτό συνεργάζεται και βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με την τοπική κοινωνία, φορείς και πολίτες, με σκοπό την προώθηση ενεργειών προς όφελος όλων. Με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, που μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Σχετικά, ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος ανέφερε: «Με αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά στοιχεία την ιστορικότητα και την εθνική σημασία των Καλαβρύτων, σε συνδυασμό με τις προοπτικές περαιτέρω ανάδειξης του χιονοδρομικού κέντρου και του πρωτογενούς τομέα, στις κυβερνητικές συσκέψεις αναλύθηκαν πολλά θέματα, που μπορούν να αποφέρουν πολλά σημαντικά οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους των Καλαβρύτων. Αναμφίβολα, πρέπει να βρούμε λύσεις για τα κρίσιμα προβλήματα, όπως η επαναλειτουργία του οδοντωτού σιδηροδρόμου, για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες αναπτυξιακές κινήσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια σημαντικά συμβολική χρονική συγκυρία, ανέδειξε την περιοχή των Καλαβρύτων ως πρωτεύον σημείο κυβερνητικών παρεμβάσεων και ενεργειών. Από την μία πλευρά ο ορεινός τουρισμός και από την άλλη πλευρά ο πρωτογενής τομέας, αποτελούν βασικούς πυλώνες προοπτικών της περιοχής και ανάδειξής της σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης της πατρίδας μας. Πρέπει να προχωρήσουμε τα έργα για την ενίσχυση του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς και έργα για το οδικό δίκτυο και παράλληλα να ενισχύσουμε τα αγροτικά κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται στο συνεταιρισμό των Καλαβρύτων που αποτελεί πρότυπο για τη χώρα μας.

Η ευημερία όλων των πολιτών, αλλά και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στοιχείων της περιοχής μας, αποτελούν απαρέγκλιτους στόχους σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, μακριά από λαϊκισμούς ή άλλες τοξικότητες. Έχουμε τους πολίτες και τα ζητήματα της καθημερινότητας που πρέπει να λύσουμε και για αυτό συζήτησα αναλυτικά με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεργασία, που ευελπιστώ να συμβάλλει τα μέγιστα για την περιοχή μας.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο και να προχωρήσουμε σε ενέργειες, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας».