Συνάντηση με θέμα «Εθνικοί συγκοινωνιακοί άξονες – Αιγιάλεια»

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο με θέμα «Εθνικοί συγκοινωνιακοί άξονες-Αιγιάλεια», παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, Βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα έργα και συγκεκριμένα:

-Τα προβλήματα από τη μη πρόβλεψη της απορροής των ομβρύων  υδάτων, από το όριο των απαλλοτριώσεων των έργων έως τη θάλασσα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα.

-Η σύνδεση του νέου Λιμανιού Αιγίου με τη Νέα Εθνική Οδό.

-Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Τ.Κ. Άνω Πλατάνου.

Την παρουσίαση των προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή, έκαναν ο Τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κ. Λιόγκας Απόστολος και ο αντιδήμαρχος έργων κ. Φιλιππάτος Δημήτρης.

Στη συνάντηση απεφασίσθη:

Να παρουσιαστεί από όλους μας στο πραγματικό του μέγεθος το πρόβλημα των επιπτώσεων στην οικονομική και κοινωνική λειτουργία του τόπου μας στους αρμόδιους φορείς, με τη συμπαράσταση των Βουλευτών και κυρίως των Κυβερνητικών, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Παράλληλα ανελήφθη πρωτοβουλία για την επίσκεψη στον Υπουργό, για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης και της υλοποίησης των απαιτούμενων έργων στα πλαίσια της κατασκευής των Εθνικών αξόνων.

Αναγνωρίζοντας την Εθνική σημασία του έργου, το οποίο ορίστηκε να παραδοθεί εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, αποφασίστηκε  επιπλέον να επιδιωχθεί να ενταχθούν στο εν εξελίξει έργο της κατασκευής των οδικών αξόνων , τα παράλληλα αντιπλημμυρικά  έργα   και να υλοποιηθούν το συντομότερο.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν οι Βουλευτές κ. Αναγνωστοπούλου, κ. Νικολόπουλος, κ. Σπαρτινός, κ. Κατσανιώτης, κ. Φωτήλας, οι Αντιπεριφερειάρχες  κ. Λύτρας και ο κ. Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του κ. Ριζούλη κ.Λαδδάς,ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Μπούνιας και από πλευράς Δήμου Αιγιαλείας ,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ντίνος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Ψυχράμη και ο κ. Φιλιππάτος,ο κ. Σπηλιοτόπουλος,ο κ. Θανασούλιας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλογερόπουλος.