Συνάντηση Καλογερόπουλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Εντός των ημερών ανακοινώσεις για τη στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της δημοτικής αρχής με κυβερνητικά στελέχη για ζητήματα που αφορούν τον τόπο.

Σε συνέχεια προηγούμενων επαφών με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό ενημέρωση σχετικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, που έχει ζητηθεί εξάλλου και με σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που ψηφίστηκε και υπεβλήθη το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του Υπουργείου, με το ποσό της ενίσχυσης να αναμένεται  πως θα κυμανθεί μέχρι τα 60 ευρώ ανά στρέμμα.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου, σημαντικών έργων βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Αιγιαλείας, με τον Υπουργό να υπόσχεται τη στήριξη του ΥΠΑΑΤ για την υποβολή εκ μέρους του Δήμου και της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, ώριμων μελετών προς χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά καλό κλίμα, με δεδομένη την πρόθεση για καλή και ωφέλιμη συνεργασία του Υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.