Συνάντηση Δημάρχου Αιγιαλείας με Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου, για την πεζοδρόμηση τμήματος της Κλεομένους Οικονόμου

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας είχε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με αντικείμενο την προτεινόμενη από τον Σύλλογο ολική πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κλεομένους Οικονόμου στο Αίγιο για όλη τη θερινή περίοδο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στα μέσα Μαΐου το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου έλαβε σχετική απόφαση να αποσταλεί επιστολή προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, όπου ζητείται να διερευνηθεί κατά πόσο είναι νόμιμη και εφικτή η πεζοδρόμηση της Κλ.Οικονόμου μεταξύ Τρίγωνης Πλατείας και Εθνικής Τράπεζας, καθ’ όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, όλη τη θερινή περίοδο έως 30/11/2022. Στην επιστολή αναφέρεται ότι ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και όσων άλλων αρμοδίων υπηρεσιών εμπλέκονται, έτσι ώστε κατά την διάρκεια των εργάσιμων ημερών να υπάρχουν ζώνες φόρτωσης/εκφόρτωσης για την τροφοδοσία των καταστημάτων (από τις 06:00 έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τις 23:00).

Κατά τη διαλογική συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να ληφθεί η καλύτερη απόφαση προς όφελος της πόλης και της αγοράς, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και η ηρεμία στον εμπορικό κόσμο. Ο κ. Καλογερόπουλος επανέλαβε την άποψή του ότι δεν νοείται σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη χωρίς πεζοδρόμους για την άνετη και ποιοτική κυκλοφορία των πολιτών στην αγορά και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της πόλης ότι το θέμα θα συζητηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στα αρμόδια θεσμικά όργανα (Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας), ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, με σημαντικότερη την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του κέντρου της πόλης του Αιγίου.