ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Με δυο αθλητές συμμετείχε ο Αθηνόδωρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Τρικάλων το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου. Ο Παναγιώτης Δούκας το πρωί της πρώτης ημέρας συμμετείχε στον προκριματικό του αγωνίσματος των 400 μέτρων και με επίδοση 50.48 προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος όπου το απόγευμα της ίδιας μέρας με επίδοση 50.11 κατέλαβε τελικά την ενδέκατη θέση. Την Κυριακή ο ίδιος αθλητής, στον τελικό του αγωνίσματος των 400 μέτρων με εμπόδια, αν και έμεινε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ, κατέλαβε τελικά την όγδοη θέση με επίδοση 57.66. Ο Γιάννης Μανάι, που ηλικιακά ανήκει στην μικρότερη κατηγορία των εφήβων, την πρώτη μέρα στα 3.000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με χρόνο 10.13.77, βελτιώνοντας κατά δέκα ολόκληρα δευτερόλεπτα το ατομικό του ρεκόρ, κατέλαβε την ένατη θέση. Την επόμενη ημέρα, στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων με επίδοση 16.43.74, η οποία και αυτή είναι νέο ατομικό ρεκόρ, κατετάγη τελικά 13ος.

Ο σύλλογoς συγκέντρωσε 11 βαθμούς αξιολόγησης, έναντι 8 που είχε συγκεντρώσει στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς, γεγονός που δείχνει την ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική του πρόοδο. Βέβαια το δυνατό ‘’όπλο’’ του τοπικού μας Συλλόγου γι αυτό το πρωτάθλημα ήταν το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρα στο οποίο τελικά δεν συμμετείχε, καθώς οι υποχρεώσεις δύο αθλητών στην σχολή και στις πανελλήνιες εξετάσεις αντίστοιχα καθιστούσαν αναγκαία την προσήλωσή τους στους στόχους τους.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ήταν το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ανοιχτού στίβου για το 2014, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα. Το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι αυτό της κατηγορίας Εφήβων –Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Σέρρες και ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει με 9 αθλητές και αθλήτριες. Στις 5 και 6 Ιουλίου στο Λουτράκι θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄, όπου ο Αθηνόδωρος θα εκπροσωπηθεί από 8 αθλητές και αθλήτριες. Στη συνέχεια, ακολουθεί η κατηγορία Παίδων-Κορασίδων όπου το αντίστοιχο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην πόλη της Λάρισας στις 12 και 13 Ιουλίου και θα συμμετάσχουν 9 αθλητές και αθλήτριες από τον τοπικό μας Σύλλογο. Τέλος στην Αθήνα στις 19 και 20 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών , στο οποίο θα συμμετάσχουν 6 αθλητές.