Συλλαλητήριο για την επέτειο του “Πολυτεχνείου” από σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας

50 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στο Αίγιο σωματεία και φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Λαύρας στις 6 μ.μ., όπου οι εκπρόσωποί τους απηύθυναν χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της επετείου. Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

       

“Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:…με το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”  να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε “ορμητήρια πολέμου”.

…με το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές, εργάτες και μαθητές της Αθήνας που αγωνίστηκαν για τρεις μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία, με πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, τη φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές και στις εξορίες. Ζήτω το Πολυτεχνείο!”.

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία στις οδούς Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως .

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ