Στρατός: Πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ και ΕΠΟΠ -Η ανακοίνωση Παναγιωτόπουλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, επισκέφθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου.

O ίδιος δήλωσε για τις προσλήψεις που θα γίνουν: «…Θυμίζω ότι έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι το οποίο προτιμούμε από μία αύξηση της θητείας. δηλαδή να έχουν οι στρατεύσιμοι το περιθώριο για άλλους επιπλέον δύο μήνες θητείας».

Ειδικότερα, ο Υπουργός μετέβη στην 135 Πτέρυγα Μάχης (135 ΠΜ) στη Σκύρο, όπου συνoμίλησε κι αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (Readiness). Αμέσως μετά επισκέφθηκε το ραντάρ της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (7η ΜΣΕΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σκύρου (ΝΑΣΣΚΥ).

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη με ελικόπτερο στη Φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος» στο Βόρειο Αιγαίο, όπου αντήλλαξε ευχές με το πλήρωμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη στη Λήμνο, όπου επισκέφθηκε τα Αεροσκάφη Επιφυλακής (Readiness) της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), την 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (8η ΜΣΕΠ), την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου (ΝΑΣ.ΛΗ).

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο υπάγεται στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ», όπου συνομίλησε κι αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό.

 

 

Στρατός: Πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ και ΕΠΟΠ -Η ανακοίνωση Παναγιωτόπουλου