Στο νέο λιμάνι του Αιγίου έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Myth»

Το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Myth» (πρώην “Maasdam”) έδεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νέο λιμάνι Αιγίου, για ελλιμενισμό που θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Η έλευση του πλοίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασιών που συνάπτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας με ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την παρουσία των πλοίων στη λιμενική ζώνη του Αιγίου και που αναφέρονται σε αύξηση θέσεων εργασίας στο λιμάνι αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και των συνεργασιών του με ντόπιους επαγγελματίες.

Το “Aegean Myth” ναυπηγήθηκε το 1993 με σημαία Βερμούδων. Το ολικό μήκος του είναι 219,21 μέτρα και το πλάτος του 30,83 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ελλιμενιστεί  έως σήμερα στον λιμένα Αιγίου.

Εκ μέρους της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας υπενθυμίζεται ότι, η υποδοχή πλοίων στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις δικαιοδοσίας του, πραγματοποιείται σε συμμόρφωση με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που σχετίζεται με τις θαλάσσιες μεταφορές και αφορά στα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό-covid 19. Επίσης για όλα τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι, υπογράφονται προ κατάπλου Δηλώσεις Ασφαλείας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό (πρόσβαση, επικοινωνίες κ.λπ.) πλοίου-λιμένα. Επιπλέον, ο φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του Λιμένα Αιγίου, συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή Σχεδίων, σε συμμόρφωση με τους Διεθνείς Κώδικες, Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και την Εθνική νομοθεσία (Κώδικας ISPS, διαχείριση αποβλήτων πλοίων κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στο προσωπικό ασφάλειας και τις Αρχές, από τον Υπεύθυνο Ασφάλειας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων, οδηγία διαχείρισης (επιχειρησιακές κατευθύνσεις και τήρηση αυξημένων μέτρων προστασίας), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού «COVID-19» και στην ανάλογη κατεύθυνση κινούνται ακόμα και οι παραμικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας της λειτουργίας του λιμένα.