Στο έλεος της πυρκαγιάς η Καλιφόρνια: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες επιχειρούν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στην κεντρική Καλιφόρνια με τις φλόγες να έχουν ήδη καταστρέψει 29 κτίσματα και να έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ απειλούν πόλεις έξω από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι.

Μόλις το 7% της πυρκαγιάς Detwiler έχει τεθεί υπό έλεγχο και αυτήν τη στιγμή απειλείται η πόλη Μαριπόσα και μικρότερες κοινότητες στους πρόποδες των βουνών της Σιέρα Νεβάδας, επισήμανε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας στον ιστότοπό της.

Όλοι δίνουν μάχη ψυχή τε και σώματι, δήλωσε ο πύραρχος Τζέρεμι Ραν σε μια σύσκεψη φορέων της τοπικής κοινότητας, τονίζοντας ότι περίπου 3.100 πυροσβέστες από ολόκληρη την περιοχή συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Fresno Bee.

«Έχουμε επενδύσει τα πάντα σε αυτό» συμπλήρωσε.

Η φωτιά έχει μετατρέψει σε στάχτες 194.240 στρέμματα δασικής έκτασης, ένας απολογισμός που αυξήθηκε κατά περίπου 93.070 στρέμματα σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Η φωτιά κατέστρεψε 29 κτίσματα και προκάλεσε ζημιές σε άλλα 5, ενώ απειλεί περίπου άλλες 1500 δομές, σύμφωνα με το τμήμα Δασικής Προστασίας και Πυρκαγιών της Καλιφόρνιας, το Cal Fire.

Οι μικρές κοινότητες του Κόλτερβιλ και Γκρίλεϊ Χιλ ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη (20/7/2017) να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Επιπλέον, οι 2.000 κάτοικοι της Μαριπόσας έλαβαν εντολή να φύγουν από την πόλη τους την Τρίτη, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης υπέστη καταστροφές. Συνολικά, σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εκκενώσουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια βρίσκεται μεταξύ των 37 μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε 12 Πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εθνικού Διυπηρεσιακού Κέντρου Πυρκαγιών.