Στις εγκαταστάσεις του «ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

Με μια ευχάριστη επίσκεψη ξεκίνησε η πρώτη μέρα της εβδομάδας σήμερα Δευτέρα και παιδικές φωνές μας… είπαν την πιο γλυκιά πρώτη «καλημέρα».

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας βρέθηκαν στο τυπογραφείο όπου εκδίδεται η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο εκτύπωσης Σταύρο Σταυρίδη.

Οι μικροί μαθητές έχοντας γνώση του δημοσιογραφικού αγώνα, αφού και οι ίδιοι έχουν ήδη εκδώσει το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας τους «Γράψε – Σβήσε», μας… πολιόρκησαν ευχάριστα με τις ερωτήσεις τους και κατενθουσιάστηκαν με τα πολλά μηχανήματα, τα πιεστήρια, το μοντάζ, τη σύνθεση και την όλη διαδικασία εκτύπωσης μιας εφημερίδας, ενός βιβλίου, ενός περιοδικού.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αναστασία Ευσταθίου και από τις δασκάλες τους, που με υπομονή, κέφι και μεράκι μύησαν τα παιδιά στο δύσκολο, αλλά ενδιαφέρον κόσμο της δημοσιογραφίας.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες με την ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Φρόσω Στιβαχτοπούλου, τον ιδρυτή της Κώστα Στιβαχτόπουλο και τον Σταύρο Σταυρίδη.

Μπράβο στις εκπαιδευτικούς που μεταλαμπαδεύουν γνώσεις στους μαθητές και εμπειρίες μοναδικές και αξέχαστες, αλλά και στα παιδιά που αξιοποιούν δημιουργικά την κάθε ευκαιρία που τους δίδεται…