“Στη χώρα σεργιανίσαμε… τον τόπο μας γνωρίσαμε”

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα ΄΄Παράδοση-χοροί, τραγούδια, έθιμα΄΄, που έλαβε χώρα στις  24-5-15 στην αίθουσα του κινηματογράφου ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄.

Η εκδήλωση ήταν μια συλλογική δουλειά στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό μαθητές από πολλά τμήματα του σχολείου μας, αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες. Βασικός κορμός της εκδήλωσης ήταν η χορωδία της ΣΤ΄ τάξης υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Μουσικής κυρίας Τερέζας Μπονέλη, που μας κατέπληξε με την αρτιότητα και τον επαγγελματισμό της. Τα τραγούδια τους, που παρουσιάστηκαν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, όχι μόνο μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Πόντου αλλά μας ενθουσίασαν.

Το ταξίδι όμως στην παράδοση είχε και άλλες πτυχές. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης φόρεσαν και παρουσίασαν αυθεντικές παραδοσιακές στολές της Θράκης. Αμέσως μετά χόρεψαν το γνωστό χορό ΄΄Ζωναράδικο΄΄.

Στο ταξίδι στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα οι μαθητές των Β1 και Β2 τμημάτων παρουσίασαν μέσα από ένα καλοστημένο και εύθυμο δρώμενο (το οποίο έγραψε και επιμελήθηκε η δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής κ.Στεφανάτου Ιωάννα) , τις διατροφικές συνήθειες και τα προϊόντα της περιοχής μας, διαφημίζοντάς την με τον καλύτερο τρόπο.

Παράδοση όμως είναι και οι χοροί. Οι δάσκαλοι της Φυσικής Αγωγής δίδαξαν τους μαθητές των Ε1 ΚΑΙ Ε2 τμημάτων παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και των νησιών που ξεσήκωσαν και ενθουσίασαν την κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσίαση ποντιακών χορών. Οι μαθητές του Γ2, με τη συνδρομή της γυμνάστριας κ. Αθηνάς Κωνσταντινίδου εκτέλεσαν άψογα και ΄΄ποντιακά΄΄ τρεις ποντιακούς χορούς.

Όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος και μας παρότρυναν για τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο μέλλον.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στην κ. Μαρία Τσουκαλά, πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η ωραία αυτή εκδήλωση.