Στηρίξτε το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου στο διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022»

 Το 3ο γυμνάσιο Αιγίου συμμετέχει στον διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022»με τίτλο: «Ταξιδεύοντας».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μέσω της Επιστημονικής Εταιρείας «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» και συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του ΥΠΠΑΝ και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και του εξωτερικού και σύμφωνα με το έγγραφο έγκρισης διεξαγωγής του από το Υ.ΠΑΙ.Θ., έχει ως βασικούς στόχους οι μαθητές/τριες:

α) Να αντιληφθούν την κυριολεκτική αλλά και συμβολική-μεταφορική διάσταση του ταξιδιού ως μέσου αυτογνωσίας αλλά και ως μετουσίωση της πραγματικότητας δια της φαντασίας, β) να εξωτερικεύσουν την επιθυμία τους για εξερεύνηση και μετάβαση στο άγνωστο, γ) να ανακαλύψουν στην πράξη τη σημαντικότητα της ραδιοφωνικής τέχνης και να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες που αφορούν στην Παιδεία για τα Μέσα.

Για να ακούσετε τις συμμετοχές και να στηρίξετε το σχολείο μας ψηφίζοντας τη συμμετοχή μας για το Βραβείο Ακροατών, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Από τις 3 – 25 Απριλίου 2022, μπείτε στην ιστοσελίδα  http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/
  2. Επιλέξτε τον σύνδεσμο: «Τραγούδια». Να είστε υπομονετικοί ώστε να ανοίξει το «παράθυρο»
  3. Για τη διευκόλυνσή σας, στο «παράθυρο» που άνοιξε μπορείτε να θέσετε ως Φίλτρα «ΙD (αύξουσα)» και «Γυμνάσιο». Στη συνέχεια πατάτε «Εφαρμογή»
  4. Αναζητείστε τη συμμετοχή του σχολείου μας στον κωδικό 7418
  5. Για να δώσετε την καρδιά-ψήφο στο τραγούδι των μαθητών και μαθητριών μας, αφήστε το να παίξει τουλάχιστον 1,5 λεπτό και κατόπιν πατήστε την καρδιά
  6. Όταν η καρδιά κοκκινίσει θα μας έχετε υποστηρίξει με την ψήφο σας
  7. Διαδώστε αυτό το μήνυμα ώστε να ταξιδέψει το τραγούδι μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες καρδιές
  8. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την ψήφο σας!!!

Τίτλος τραγουδιού:  «Where is your heart?»
Σύνθεση – στίχοι- ερμηνεία: Λουκιάννα Δαβανέλλου
Φωνητικά:
Σοφία Αθανασίου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ειρήνη Διαμαντοπούλου, Όλγα Δούσκα, Αντώνης Κόμης, Μαρία Λάλα, Κωνσταντίνος Καλπάκης, Λουκιάννα Δαβανέλλου , Μαρία Μπουρδούβαλη, Μαρία Ντεκούλη, Στέλιος Παλαιολόγου, Αθανάσιος – Αντρέας Σαμίκος, Γεωργία Χαρίση, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου
Λογότυπo: Δήμητρα Ευσταθίου
Εμψύχωση και τεχνική υποστήριξη: Μαρία Σταυράκη (Καθηγήτρια Μουσικός) και Γεωργία Μουκριώτη (Καθηγήτρια Χημικός)

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το video το οποίο έφτιαξε η ομάδα του σχολείου μας ώστε να προωθηθεί το τραγούδι των μαθητών/τριών μας στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό.

https://youtu.be/H2Kv52tf9Vs

Καλή επιτυχία στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου!!!