Στην 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» ο βοηθός δημάρχου Αιγιαλείας Χρήστος Τσερεντζούλιας

Την Πέμπτη 23 Μαΐου διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με θέμα:  «Η Στρατηγική πρόκληση αξιοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων ‘Άθληση για Όλους’ ως μοχλοί ανάπτυξης και ενεργητικής ένταξης στη Δια βίου Άθληση», με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση.

Ομιλητές ήταν εκτός του κ. Βρούτση ήταν και άλλοι Υπουργοί, καθώς και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής κ. Καπράλος, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπελλάκης, Ολυμπιονίκες κ.α..

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης παρουσιάστηκαν πολλά σημαντικά στοιχεία, όμως το πιο σημαντικό μήνυμα της ημερίδας είναι στο να βρεθούν τρόποι παρακίνησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών να ασχοληθούν με κάποια μορφή άθλησης, καθώς όπως τονίστηκε, στην Ελλάδα 7 στους 10 δεν κάνουν κανένα είδος άσκησης !!!

Το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», όπως ειπώθηκε, έχει ως στόχο και την ομαδική εκγύμναση από ειδικούς καθηγητές φυσικής αγωγής αλλά κυρίως να δημιουργήσει τις απαραίτητες παροχές, ώστε ο πολίτης να αθλείται όπως επιθυμεί.

Το παρών στη συνδιάσκεψη έδωσε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αιγιαλείας, ο βοηθός δημάρχου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητικών διοργανώσεων κ. Χρήστος Τσερεντζούλιας, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον ίδιο τον αναπληρωτή Υπουργό για ζητήματα που αφορούν στην προώθηση του αθλητισμού σε όλους τους πολίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντήσει μεταξύ άλλων τον προσωπικό του φίλο, πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο και τις ολυμπιονίκες κ.κ. Κατερίνα Θάνου και Μιρέλλα Μανιάνι.

Τέλος, παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα e-kouros, η πρώτη ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή του Ελληνικού Αθλητισμού, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του αθλητισμού (ομοσπονδίες, σωματεία, αθλητές, προπονητές), ενώ θα διευκολυνθούν με τη μείωση της γραφειοκρατίας οι διαδικασίες πιστοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών φορέων και εγκαταστάσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος υπενθυμίζει ότι η δημοτική αρχή θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρό και αξιόλογο για την κοινωνία το ζήτημα της προώθησης της άσκησης για μικρούς και μεγάλους, έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανάλογη αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Άθληση για όλους» ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε δυνατή χρηματοδότηση προς όφελος της δημόσιας υγείας και ευεξίας.

Με το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», στο οποίο ήδη ο Δήμος Αιγιαλείας έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη, μέσω χρηματοδότησης θα μπορεί ο Δήμος μεταξύ άλλων να:

  • Προσλάβει καθηγητές φυσικής αγωγής με διάφορες ειδικότητες για την εκγύμναση των πολιτών μας.
  • Να δημιουργήσει νέους χώρους δημόσιας άθλησης και δράσεων (όπως πάρκα, ελεύθερα όργανα γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ, τένις, ποδοσφαίρου ανοιχτά), χώρους ελεύθερων χώρων άθλησης προσβάσιμους σε ΑΜΕΑ πολίτες και περισσότερους ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους, ώστε ο κόσμος να μπορεί να περπατάει και να ποδηλατεί με ασφάλεια.