Στην Π.Ε.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Μάρκος Μπόλαρης – Δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης στα λύκεια όλης της χώρας

O  αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, στο πλαίσιο επίσκεψής του σε επιλεγμένους υγιείς αγροτικούς συνεταιρισμούς, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών.

Στα θέματα που συζητήθηκαν το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ζήτημα της επιστροφής επιδοτήσεων που δόθηκαν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας από τη δεκαετία του 1990 και που τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά να της επιστραφούν.

Ο κ. Μπόλαρης δεσμεύτηκε ότι από πλευράς της Κυβέρνησης γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για υγιείς συνεταιρισμούς που παρουσιάζουν σωστά οικονομικά στοιχεία όπως ακριβώς η Π.Ε.Σ.

Ενδιαφέρον ήταν επίσης και το θέμα που συζητήθηκε για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού να ενταχθεί στις βιολογικές καλλιέργειες, ενώ πρότεινε τη δημιουργία πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου που στόχο θα έχει τη βελτίωση των αγροτικών καλλιεργειών, καθώς και την προβολή της ελληνικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων.

Ο κ. Μπόλαρης δεσμεύτηκε επίσης να υπάρχει παρέμβαση προς την Κομισιόν ώστε να μην χαθούν οι επιδοτήσεις για 200.000 αγρότες σε όλη τη χώρα, ενώ όσον αφορά την επάνδρωση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αίγιο υποσχέθηκε την παρέμβασή του προς την αρμόδια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού για τη δημιουργίας τμημάτων επιμόρφωσης στα λύκεια όλη της χώρας. Ο κ. Μπόλαρης έθεσε ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις αγροτικές καλλιέργειες προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας στη χώρα μας.

 

Φωτό: filodimos.gr