Στην Αθήνα η παρουσίαση του βιβλίου «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ Η τ. ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΖΩΗ ΜΟΥΡΟΥΤΗ – ΓΚΕΝΑΚΟΥ

Στο πλαίσιο των εορτασμών επί της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη (8 Μαρτίου) στην Αθήνα εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νεοεκδοθέν ιστορικό βιβλίο τής τ. Επικούρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ζωής Μουρούτη – Γκενάκου με τίτλο «Η προσφορά στην πατρίδα τής Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα της «Εταιρείας των φίλων τού λαού – Λαϊκόν Πανεπιστήμιον», επί της οδού Ευριπίδου 12 και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στις 5μ.μ. με χαιρετισμούς από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ή εκπρόσωπό του, το δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά και τον πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτρη Βαρβιτσιώτη.

Αμέσως μετά η φιλόλογος Αρχοντούλα Ρέλλα θα παρουσιάσει το βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου θα διαβάσει η Γενική Γραμματέας τής Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Αρετή Πράγια.

Θα ακολουθήσει ομιλία τής συγγραφέως και την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Συντονιστής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας τού Πανεπιστημίου Ιντιάνα ΗΠΑ και αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Γεώργιος Σακελλαριάδης.

 

Φωτό: kalavrytanews.com