ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η νίκη μας θα είναι μεγάλη, γιατί είναι μεγάλο το έργο μας

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Την κεντρική του ομιλία έκανε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος θέτει εκ νέου υποψηφιότητα. Στην κατάμεστη πλατεία υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, φίλοι και πολίτες της Αιγιάλειας έσπευσαν να ακούσουν το Στάθη Θεοδωρακόπουλο ο οποίος τόνισε:

-” Η νίκη μας  στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές είναι  δεδομένη, είναι σίγουρη και θα είναι ΜΕΓΑΛΗ.
Θα είναι μεγάλη, γιατί υλοποιήσαμε ένα μεγάλο έργο. Θα είναι μεγάλη γιατί φτιάξαμε μεγάλα έργα – τα μεγαλύτερα που υλοποιήθηκαν αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι μεγάλη γιατί υλοποιήσαμε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Θα είναι μεγάλη γιατί πετύχαμε στις μεγάλες διεκδικήσεις.
Θα είναι μεγάλη και με τη δική σας συμβολή μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην κεντρική πλατεία της πόλης που αγάπησα. Στην πόλη του αείμνηστου Γιώργου Παναγόπουλου, στην πόλη του Αιγιολάτρη Νίκου Κουνινιώτη, στην πόλη του χαρισματικού εργάτη Αλέκου Μέγαρη, στην πόλη του αρχοντικού Λεωνίδα Σιαβελή, στην πόλη του Γιώργου Περπή και Αποστόλη Καραφωτιά.
Από το 1975 και μετά όλοι ολοκλήρωναν την δημοτική τους θητεία με ένα παράπονο. Ότι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο τους για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.  Μια παράδοση που αυτή τη φορά δεν θα συνεχιστεί. Μετά από 40 χρόνια αυτή η παράδοση τελειώνει μεθαύριο την Κυριακή με τη μεγάλη μας Νίκη

Ξεκινήσαμε πριν τρεισήμισι χρόνια ένα πολύ δύσκολο έργο

Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε τον Καλλικράτη, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον.
73 πρώην Κοινότητες,
6 πρώην Δήμοι,
723.063 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση,
70 χιλιόμετρα παραλιακή ζώνη,
9 ποτάμια  και  2 λίμνες,
3000 χιλιόμετρα αγροτικοί δρόμοι,
7500 κολώνες φωτισμού,
5200 κάδοι απορριμμάτων,
180 πάρκα και πλατείες,
περισσότερα από 100 σχολεία,
7 βρεφονηπιακοί σταθμοί,
153 διατηρητέα κτίρια είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο Δήμο.

Και μέσα σε σύντομο διάστημα καταφέραμε να συγκροτήσουμε το νέο Δήμο.  Προχωρήσαμε σε 89 συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων, ισολογισμών, ανακατανομή υπαλλήλων, διεκπεραιώνοντας  ένα τεράστιο έργο.

Ανοιχτή η πόρτα μας σε όλους

Εφαρμόσαμε την τακτική της  ” Ανοιχτής πόρτας σε όλους” δίνοντας στον κάθε πολίτη τη δυνατότητα να συναντήσει το Δήμαρχοκαι να εκθέσει απόψεις, προβλήματα και αιτήματα. 4100 προγραμματισμένα ραντεβού είχα εγώ προσωπικά σε αυτή τη τριετία με δημότες και κατοίκους του Δήμου μας.

Παραλάβαμε ένα χρεωμένο δήμο

Παραλάβαμε ένα Δήμο με περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ χρέη.  Παραδίδουμε ένα Δήμο που εμφανίζει για δύο συνεχόμενες χρονιές ένα μικρό έστω  πλεόνασμα. Παραλάβαμε ένα Δήμο με ετήσιο κόστος λειτουργίας 32 εκατομμύρια Ευρώ.  Παραδίδουμε ένα Δήμο με κόστος λειτουργίας 22 εκατομμύρια Ευρώ.
Μέσα σε αυτή τη τριετία εξοφλήσαμε χρέη ύψους 12,6 εκατομμυρίων, μειώσαμε κατά 30% το κόστος λειτουργίας του Δήμου, δεν δανειστήκαμε !  Και όλα αυτά ενώ η κρατική ενίσχυση μειώθηκε κατά 50%.

Υλοποιήσαμε μεγάλα έργα

Αποτέλεσε στρατηγική επιλογή για μας να προτάξουμε την ενασχόληση με τα μεγάλα έργα, που μερικά κινδύνευαν να χαθούν λόγω της αδιαφορίας είτε των προηγούμενων δημοτικών αρχών, είτε της περιφέρειας. Χωρίς τα μεγάλα έργα δεν θα μπορούσε σήμερα, για παράδειγμα,  να μιλάει ο Κύριος Παναγόπουλος για πρόγραμμα. Γιατί πως θα μπορούσε μιλήσει για σύνδεση του νέου λιμανιού με την Εθνική οδό αν δεν υπήρχε το νέο λιμάνι που εμείς φτιάξαμε;
Νέο Λιμάνι Αιγίου, ένα όνειρο πολλών ετών, δημοπρατήθηκε, κατασκευάστηκε, παραδόθηκε και λειτουργεί, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια.
Νέος Βιολογικός Καθαρισμός, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 70.000 ατόμων, παραδίδεται τον ερχόμενο μήνα.
Κεντρικός Συλλεκτήριος αγωγός από την Αιγείρα μέχρι το Λαμπίρι.  Το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, παραδίδεται στο τέλος του 2014.
Το μεγαλύτερο έργο που έχει κατασκευασθεί στην ιστορία της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας μετά τη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου.
Και λέει ψέματα  ο Θανασάκης ότι τάχα ο αγωγός δεν καλύπτει όλη την Αιγιάλεια. Γιατί μόνο ψέματα ξέρει να λέει.
Εσωτερικά Αποχετευτικά Δίκτυα, για τη σύνδεση με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.
ΧΥΤΑ Δυτικής Αιγιάλειας.  Ένα έργο που συζητήθηκε πολύ και που έρχεται να δώσει βιώσιμη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την κατασκευή του Εργοστασίου στου Φλόκα. Ένα έργο που θα αποσυμφορήσει, αποκλιμακώσει και σταδιακά θα καταργήσει το ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Ένα έργο που ο Κύριος Παναγόπουλος το ψήφισε τόσες φορές και τώρα λέει πως θα το σταματήσει. Κι έρχεται ΣΗΜΕΡΑ η Περιφέρεια, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να προειδοποιήσει για την έγκαιρη κατασκευή του έργου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το έργο θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και η συνολική δαπάνη θα επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούμενο, δηλαδή εσένα και εμένα φίλε Αιγιαλέα. Αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της Περιφέρειας : “Με βάση τα παραπάνω μια πιθανή αναστολή εργασιών θέτει υπό αμφισβήτηση την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών”.
Για ένα έργο αξίας 7,5 εκατομμύρια Ευρώ και που έχουν ήδη δαπανηθεί περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το έργο θέλει να σταματήσει ο Θανάσης, να μας επιβαρύνει όχι μόνο με το συνολικό κόστος του έργου αλλά και με τη μεταφορά των σκουπιδιών. Μήπως για αυτό θέλει να γίνει Δήμαρχος;

Ανάπλαση παραλιακής Ζώνης Αιγίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στην Αιγιάλεια. Γίνεται στο Αίγιο γιατί αποτελεί μέρος προγράμματος αναπλάσεων πόλεων άνω των 10000 κατοίκων. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Όλα τα παραπάνω έργα, που το συνολικό τους κόστος φτάνει τα 100 εκατομμύρια Ευρώ, υλοποιούνται μετά την  1/1 του 2011.
Ο Λαός της Αιγιάλειας  θα μας εμπιστευθεί για μία ακόμη φορά, θα μας χαρίσει μια ΜΕΓΑΛΗ νίκη, για να ολοκληρώσουμε ένα καταπληκτικό έργο.

Διαρκής αγώνας

Με συνεχείς αγώνες, κινητοποιήσεις, μεταβάσεις στην Αθήνα, επισκέψεις σε Υπουργούς, υφυπουργούς, παρατρεχάμενους κατορθώσαμε :

Να παραμείνει το Νοσοκομείο και να αναβαθμιστεί.

Να παραμείνει η σχολή Φυσικοθεραπείας στα ΤΕΙ και να επαναλειτουργήσει από του χρόνου η σχολή Οπτομετρίας.

Να παραμείνει η Εφορία στο Αίγιο και να δημιουργηθεί και Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Ακράτα.

Να παραμείνει στο Αίγιο ο ΟΑΕΕ.

Να παραμείνει το Τελωνείο.

Να αποτραπεί η συγχώνευση Γυμνασίων και Λυκείων Ακράτας και Αιγείρας.

Και δίνουμε ήδη  τη μάχη για τον αποχαρακτηρισμό ως δημόσιας γης 1500 στρεμμάτων στις Καμάρες.

Και θα δώσουμε ακόμη μία μάχη, αν χρειαστεί, για να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα στην Ακράτα.

Με τη βασική στρατηγική επιλογή «Ο Δήμος δίπλα στον πολίτη», κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε :

Κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί ανασφάλιστους και ενδεείς συμπολίτες
Κοινωνικό φροντιστήριο με 140 μαθητές,
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με 150 ωφελούμενου
Κοινωνικό Παντοπωλείο με δωρεάν διανομή τροφίμων σε 298 συμπολίτες από όλη την Αιγιάλεια.
Κοινωνική Ιματιοθήκη
Δωρεάν προληπτικό εμβολιασμό παιδιών
Δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις για διάφορες παθήσεις
Ανάπτυξη της Δράσης Βοήθεια στο Σπίτι με 355 ωφελούμενους σε όλη την Αιγιάλεια.

Παράλληλα ενισχύσαμε τις δράσεις και συμπράξαμε και με άλλους φορείς  όπως η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, το ΕΚΑΜΕ, Το χαμόγελο του Παιδιού σε διάφορες δραστηριότητες ανακούφισης ευπαθών ομάδων.

Δεν είμαστε περήφανοι για την κοινωνία που ζούμε,  είμαστε όμως περήφανοι για το έργο  που επιτελέσαμε στον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας.

 Ήθος, Διαφάνεια, Αξιοπρέπεια  είναι τα συνθήματά μας

Με καθαρό κούτελο και καθαρά χέρια,  πολιτευτήκαμε, διοικήσαμε το Δήμο, διεξάγουμε τον προεκλογικό μας αγώνα και θα συνεχίσουμε να διοικούμε.
Είμαστε επιλογή εμπιστοσύνης, είμαστε εγγύηση σιγουριάς και ασφάλειας. Για αυτό το λόγο η Νίκη μας είναι σίγουρη.

Συνδικαλίστηκα από 25 χρονών

Ισχυρίζεται ο Θανασάκης, ότι είμαι γερασμένος, και πως όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά δεν προσφέραμε τίποτα στην πόλη και πως ήρθε η ώρα να φύγουμε. Του απαντώ ότι όλοι εμείς από την ηλικία των 25 ετών, συνδικαλιστήκαμε, πολιτευτήκαμε νικήσαμε κι ηττηθήκαμε, συνεργαστήκαμε με τους αντιπάλους και αφιερώσαμε ατελείωτο χρόνο από την προσωπική μας ζωή, χρόνο που στερήσαμε από τις οικογένειές μας και τις δουλειές μας, τους φίλους μας, με μοναδικό σκοπό και ευχαρίστηση την φροντίδα για τα κοινά, την πρόοδο και την προκοπή της περιοχής μας.

Είμαστε ζωντανά κύτταρα του κοινωνικού ιστού. Δεν ήρθαμε ξαφνικά στα 50 μας  να πολιτευτούμε. Δεν σε θυμάμαι πουθενά Κύριε Παναγόπουλε να συμμετέχεις σε οτιδήποτε. Δεν σας είδα ποτέ σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, σε αγώνες. Δεν σας είδα ποτέ να συμπαραστέκεστε στις αγωνίες και τα προβλήματα των Δημοτών.

Και επειδή αναφέρεστε σε ηλικίες και δήθεν νέους ανθρώπους και ιδέες, σας ενημερώνω ότι ανανεώσαμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό το συνδυασμό μας. Έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και νέους ανθρώπους γιατί μας εμπιστευτήκανε, γιατί είδαν τις προσπάθειες που καταβάλλαμε. 17 πρώην Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων 32 στο σύνολο πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι υπάρχουν στο συνδυασμό της Ενωτικής Αιγιάλειας. Αυτή είναι η ανανέωση που υπόσχεστε ; Είστε οι εκφραστές του χθές, του τελειωμένου.
Δεν παρουσιάσετε σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ούτε μια νέα ιδέα !
Σας ενώνει η επιδίωξη της ήττας μου, η διανομή καρεκλών και αξιωμάτων στα ετερόκλητα μέρη σας,  και όχι η προκοπή της Αιγιάλειας.

Γνωρίσαμε αποστάτες

Θέλησε να γίνει Δήμαρχος ο Θανάσης.  Με μοναδική εμπειρία στα δημοτικά πράγματα, τον ένα χρόνο που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.
Θα σταματήσει λέει τις εργασίες στο ΧΥΤΑ Παπανικολού. Και τι θα κάνει τα σκουπίδια; Θα τα πάει στην Αιγείρα;
Η θα συνεχίζει να τα μεταφέρει , με ένα τεράστιο κόστος για το Δήμο; Θα εμπλακεί ξανά με τα μεγάλα συμφέροντα των απορριμμάτων; Θα ξαναφέρει τους Αμερικάνους από την πίσω πόρτα ; Μήπως τελικά για αυτό επιθυμεί να εκλεγεί Δήμαρχος;

Κι ακολούθησε το Θανάση , η Βάσω η Ψυχράμη, ο Παναγιωτόπουλος και ο Παλαιολόγου. Και ήρθε έπειτα η απόσυρση του Δημήτρη Καλογερόπουλου από τα δημοτικά πράγματα, η ανάδειξη νέου αρχηγού στην παράταξη Καλογερόπουλου. Ενός αρχηγού που προς στιγμήν φάνηκε ότι μπορούσε να εκπροσωπήσει επάξια την Ανατολική Αιγιάλεια.
Ενός αρχηγού που μόλις κατάλαβε τις ευθύνες που ανέλαβε, το βαλε στα πόδια, λάκισε, κιότεψε κι αποφάσισε να παραδώσει την αρχηγία στο Θανάση.
Το θέμα είναι σε ποιόν Θανάση. Γιατί πολλοί Θανάσηδες είναι ανακατεμένοι στην ιστορία της παράταξης τους. Και  κατάφεραν τελικά οι 4 που δεν είχαν συνδυασμό και οι άλλοι που δεν είχαν αρχηγό να βρουν οι μεν συνδυασμό και οι δε αρχηγό. Θα πρέπει όμως  να γνωρίζουν ότι η αποστασία ποτέ δεν δικαιώθηκε.
Ο λαός της Αιγιάλειας θα καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές, θα απομονώσει τους Αποστάτες, θα τιμωρήσει τους τυχοδιώκτες.
Οι περιπλανώμενοι, οι γυρολόγοι, οι καιροσκόποι, οι καθοδηγούμενοι και τα παπαγαλάκια τους θα απομονωθούν και θα καταδικασθούν από τους Αιγιαλείς όχι μόνο στις προσεχείς εκλογές αλλά στο διηνεκές.

Η ψήφος σας στη Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας θα αποτελέσει επιλογή εμπιστοσύνης.

Εμπιστοσύνη σε μένα προσωπικά αλλά και σε ένα εκλεκτό επιτελείο ανθρώπων που θα κληθούμε να διοικήσουμε ένα μεγάλο δήμο με μεγάλες υποχρεώσεις.
Σας υπόσχομαι από τα βάθη της ψυχής μου ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι μπορούμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας.
Πρέπει να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ΝΙΚΗ.  Καλό αγώνα, Καλή δύναμη Και με τη ΝΙΚΗ, Τη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ !”

Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη