Σπηλιόπουλος για ΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ: «Μνημείο αποτυχίας και κοροϊδίας»

Όλοι οι πολίτες της Αιγιάλειας θεωρούν τη μεταφορά του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα, ως τη μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων ετών για το Δήμο.

Ήταν μία πρόταση του πανεπιστημίου της Πάτρας, χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση και σχεδιασμό που έδωσε την ευκαιρία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δείξει ότι προχωρά σε μία “μείζονα μεταρρύθμιση της παιδείας”. Είναι γνωστό βέβαια ότι κανένα άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας δεν έκανε κάποια αντίστοιχη πρόταση.

Ο Δήμος που έχει χάσει το κύρος του και τη διαπραγματευτική του ισχύ, τους συμμάχους και τους υποστηρικτές του, έμεινε μόνος απελπιστικά και το άσχημο αποτέλεσμα επήλθε όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο Δήμαρχος έχει την αυτονόητη ευθύνη του ως ο εκπρόσωπος της Αιγιάλειας. Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, της οποίας ο επικεφαλής είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν πίεσαν? Δεν μπόρεσαν? Δεν είχαν το ειδικό βάρος?

Το αποτέλεσμα είναι ότι η υπόθεση του ΤΕΙ χάθηκε και έμεινε ένα τεράστιο βάρος και ένα μεγάλο γιατί στη συνείδηση των πολιτών.

Το κύριο επιχείρημα της μεταφοράς ήταν ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταφέρονται οι φοιτητές στην Πάτρα για να εκπαιδεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου ή του Αγίου Ανδρέα.

Ιδού όμως η μεγάλη παραπλάνηση:

Από τις 3/10/22 (αριθμός πρωτοκόλλου 7341) με έγγραφό του το Πανεπιστήμιο Πατρών ζητά από το νοσοκομείο του Αιγίου να στέλνει τους φοιτητές του Τμήματος φυσικοθεραπείας στους χώρους του νοσοκομείου Αιγίου για να εκπαιδεύονται.

Η εκπαίδευση θα αφορά μάλιστα σε τρία (3) μαθήματα.

Ακολουθεί και ο μακροσκελής κατάλογος των φοιτητών που θα έρχονται από την Πάτρα στο νοσοκομείο του Αιγίου για να εκπαιδεύονται.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί κόλαφο για τους υπεύθυνους και τους παράγοντες του Δήμου που δεν απέτρεψαν ένα γεγονός που φαινόταν από την αρχή ότι ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση για να εμφανιστεί ως μεταρρύθμιση. Χωρίς μελέτη, πρόχειρα και με προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως αυτό που αναφέραμε πιο πάνω.

Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις για αυτή τη μεγάλη κοροϊδία.

Ό,τι χτίστηκε με κόπους, αγώνες Και προσπάθειες ετών δστυχώς χάθηκε γιατί ο Δήμος έχασε τη δύναμή του και τους υποστηρικτές του.