Υλικά
- 4 φέτες τόνο χοντρές, ή σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο, 200γρ. η καθεμία
Για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι, κοπανισμένους στο γουδί
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- ποικιλία από σαλατικά (μαρούλια διαφόρων ειδών, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες ψαριού. Τις αλείφετε με 2 κουταλιές από το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε και τις τρίβετε καλά με αλατοπίπερο. Αφήνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ κατά μέρος.
Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αραδιάζετε εκεί τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση.