ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : “Οι γυναίκες δολοφονούνται, η κυβέρνηση κρύβεται”

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αδυναμία της να υπερασπιστεί τις ζωές των γυναικών, αναφέροντας πως η ΝΔ που ως αντιπολίτευση εξυμνούσε την ανάγκη για την κατοχύρωση της ασφάλειας του πολίτη, ως κυβέρνηση εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη υπονομεύτριά της.

Όλη η δήλωση :

«H στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων αποκαλύπτει την τρομακτική κατάρρευση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αθήνα και αλλού.

Οι αποκαλύψεις των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ για αφύλακτα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα δημιουργεί γενικευμένα αισθήματα ανασφάλειας σε κάθε πολίτη.

Τα ίδια ισχύουν και για την Αχαΐα, αφού η ακραία υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών φοβίζει βαθιά την κοινωνία.

Ακόμη περισσότερο φοβίζει όμως το γεγονός ότι υπήρχε πλήρης αδυναμία των υπηρετούντων στο αστυνομικό τμήμα να προφυλάξουν την ζωή της αδικοχαμένης 28χρονης.

Γι’ αυτό και ταυτόχρονα με την ανάγκη να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που προβλέπει τον όρο «γυναικοκτονία», αλλά και την πρόβλεψη ως επιβαρυντικής περίστασης των εγκλημάτων που εκδηλώνονται με μορφές έμφυλης βίας, η κυβέρνηση οφείλει να ανασυντάξει τις αστυνομικές μας υπηρεσίες και να εκπαιδεύσει το προσωπικό της.

Η ΝΔ που ως αντιπολίτευση εξυμνούσε την ανάγκη για την κατοχύρωση της ασφάλειας του πολίτη, ως κυβέρνηση εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη υπονομεύτριά της».