Σημαντικός ο απολογισμός του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας – Στόχος και η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Αιγίου

Συνεχίζοντας τον κύκλο ενημέρωσης με τους πολίτες του που εγκαινίασε ο Δήμος Αιγιαλείας για το απολογιστικό έργο της νέας Δημοτική Αρχής, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Περικλή Παπαγιαννακόπουλο με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Νομικού Προσώπου.

Ο κ. Παπαγιαννακόπουλος στην εισαγωγή του, εξήρε τη σύμπνοια και την υποστήριξη όλων όσων εργάστηκαν και συνεργάστηκαν ώστε να ανταποκριθεί το Νομικό Πρόσωπο στο ευαίσθητο και απαιτητικό έργο του σε όλους τους τομείς.

Συγκεκριμένα ο κ.Παπαγιαννακόπουλος επεσήμανε ανά τομέα τα εξής:

ΠΑΙΔΕΙΑ

«Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Στον Δήμο μας όπως γνωρίζετε υπάρχουν (5) πέντε Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι οι εξής: A’-B’ Δημοτικός Π.Σ. Αιγίου, Γ’ Δημοτικός Π.Σ. Αιγίου, Δ’ Δημοτικός Π.Σ. Αιγίου, Δημοτικός Π.Σ. Διακοπτού και Δημοτικός Π.Σ. Ακράτας.

Έχουμε προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας και στους πέντε σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν πλέον κατόπιν των απαραίτητων παρεμβάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ (από πιστοποιημένα μαγειρικά σκεύη έως σήτες και προστατευτικά φωτιστικών βάσει της νομοθεσίας).

Αντικαταστάθηκαν σε τρεις παιδικούς σταθμούς (Α’-Β’ , Δ’ Αιγίου και Διακοπτού) οι παιδικές χαρές λόγω μη ύπαρξης πιστοποίησης.

Εμπλουτίσαμε με παιχνίδια εσωτερικού χώρου, μετά από πολλά χρόνια, και τους πέντε Παιδικούς Σταθμούς.

Στον Δ’ Π.Σ. Αιγίου τοποθετήθηκε εξ ολοκλήρου μονάδα κλιματισμού, ηλεκτρονικός υπολογιστής, έγινε αντικατάσταση μέρους των ηλεκτρικών συσκευών, αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας καθώς και ελαιοχρωματισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για την άριστη αξιοποίηση των υποδομών του Παιδικού Σταθμού και την υγιεινή διαβίωση των νηπίων.

Ο Γ’ Π.Σ. Αιγίου εξοπλίστηκε με ηλεκτρονικό υπολογιστή και καινούριες ηλεκτρικές συσκευές.

Στον Α’ – Β’ Π.Σ. Αιγίου προχωρήσαμε σε αντικατάσταση των κλιματιστικών σωμάτων καθώς και στον ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Στον Π.Σ. Ακράτας πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση της κλιματιστικής μονάδας και ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων.

Ενταχθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2016-2017, στον οποίο περιλαμβάνονται οι πέντε (5) Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα έξι (6) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Νομικού Προσώπου.

 

Κέντα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Δημιουργήσαμε (6) έξι ΚΔΑΠ στον Δήμο μας και συγκεκριμένα 2 στο Αίγιο, 1 στην Συμπολιτεία, 1 στο Διακοπτό, 1 στην Ακράτα και 1 ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο Αίγιο, τα 5 εκ των οποίων έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προχωρήσαμε στην συντήρηση και αντικατάσταση των κουφωμάτων καθώς και τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό και φωτισμό του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Αιγίου, καταφέρνοντας (κατά τη γνώμη μας) να το ανάγουμε στο πιο επιβλητικό κτίριο του Δήμου μας.

Επιπλέον προχωρήσαμε στην αλλαγή της κλιματιστικής μονάδας καθώς και στον εσωτερικό φωτισμό του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε και να επανδρώσουμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καμαρών, στεγάζοντάς την σε ενοικιαζόμενο κτίριο στο κέντρο του χωριού.

Στηρίξαμε την υλοποίηση τοιχογραφίας – γκράφιτι καθώς και τον φωτισμό του εξωτερικού χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας.

Στηρίξαμε (3) τρεις εκθέσεις επώνυμων ζωγράφων και εγκαινιάσαμε την αίθουσα «Τάκη Σιδέρη».

Εγκαινιάσαμε τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος «Μάνος Χατζιδάκης – Νίκος Γκάτσος» στην Ακράτα.

Συμμετείχαμε στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – Εθνική Βιβλιοθήκη, με την συμμετοχή τόσο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου, όσο και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ακράτας.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω την καθοριστική παρέμβαση του ΝΠΔΔ στην περίπτωση των Εισοδίων, με την πραγματοποίηση σύσκεψης στην έδρα του Νομικού Προσώπου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, με την συμμετοχή του Δήμου, της Επισκοπής, της Εφορίας Αρχαιοτήτων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Μας απασχόλησε ο σχεδιασμός για την αντικατάσταση και διάσωση του μνημείου. Έτσι φράσαμε στην κορυφαία στιγμή να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ο Μητροπολίτης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, το Υπουργείο Πολιτισμού με εκπροσώπους του τις κυρίες Κουμούση (Διευθύντρια) και Αλεξοπούλου (Προϊσταμένη), οι μελετητές και από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος και το ΝΠΔΔ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκαθαριστεί η διαδικασία που είναι η αυτεπιστασία του Ι.Ν. και παράλληλα να εξυπηρετείται και ο οικονομικός στόχος, αφού μειώθηκε το κόστος στο ½.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΠΗ

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας συνεχίζουν και εμπλουτίζουν το κοινωνικό τους έργο. Έχουμε 650 νέες εγγραφές μελών (συνολικά 2470 μέλη).

Προβήκαμε στην αγορά πολλών ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία – τηλεοράσεις – air conditions), επίπλων, καθώς και σε πλήρη ανακαίνιση στις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις των κτιρίων και σε ελαιοχρωματισμούς, μετά από 21 χρόνια.

Καθημερινά στα ΚΑΠΗ φιλοξενούνται πάνω από 70 άτομα σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, ημέρες αφιερωμένες αποκλειστικά στις γυναίκες, οι οποίες φιλοξενούνται στο ΚΑΠΗ και οργανώνουν ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Προχωρήσαμε στη δημιουργία χορωδίας ΚΑΠΗ, η οποία συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο του ΚΑΠΗ αλλά και της ΔΗΚΕΠΑ (πάρκο Χριστουγέννων) κ.α.

Στα δύο χρόνια της θητείας μας έχουν γίνει πάνω από 40 εκδρομές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, είτε προσκυνηματικές είτε τουριστικές.

Παρακολουθήσαμε πάνω από 20 θεατρικές παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας με την οικονομική συμμετοχή του Νομικού Προσώπου.

Μεταφέραμε δωρεάν τα μέλη σε διάφορα εστιατόρια της περιοχής μας.

Πραγματοποιήσαμε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με μουσική – φαγητό και μηδενική οικονομική συμμετοχή των μελών.

Αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι καθημερινά έρχονται και νέα μέλη από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και από τα γύρω χωριά και όχι μόνο από το κέντρο της πόλης. Το ΚΑΠΗ έχει ανοίξει τους ορίζοντές του σε όλη την Αιγιάλεια, έχει γίνει γνωστό για το έργο του και σε λίγο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε αναζήτηση νέων χώρων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλειστά Γυμναστήρια

  • Στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμαρών έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις (πυασφάλεια – συντήρηση φωτισμού – Ιατρείο) για να πάρει άδεια προπονήσεων για πρώτη φορά από την κατασκευή του.
  • Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ακράτας έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του. Επίσης έγινε αλλαγή εξ ολοκλήρου φωτισμού καθώς και επισκευή του ηλεκτρονικού πίνακα.
  • Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις (πυρασφάλεια – ιατρείο – αντλητικό σύστημα πίεσης) για να πάρει άδεια λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του. Επίσης έγινε αλλαγή εξ ολοκλήρου φωτισμού – συντήρηση παρκέ με καινούριες διαγραμμίσεις – αλλαγή μπασκέτας – εξοπλισμός 2 ηλιακών θερμοσιφώνων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε συντήρηση και ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά σε διάφορα σημεία καθώς και συντήρηση και αποκατάσταση κομματιών της περίφραξης.

 

Γήπεδα

  • Στο Δημοτικό Στάδιο Ακράτας έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγείρας έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του.

Επίσης έγινε συντήρηση πλαστικού τάπητα με ειδικό μηχάνημα και διαγράμμιση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Επιπλέον προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλιακού θερμοσίφωνα καθώς και όλων των υλικών για να λειτουργήσουν μετά από πολλά χρόνια οι προβολείς του γηπέδου (300μ. καλώδιο – λάμπες – μετασχηματιστές κλπ).

  • Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας για πρώτη φορά από την κατασκευή του. (πυρασφάλεια – ιατρείο – φαρμακείο με απινιδωτή – πόρτα εξόδου και διάφορες άλλες παρεμβάσεις στα κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας).

Τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός πίνακας και δημοσιογραφικά θεωρεία.

Πραγματοποιήθηκε ολική επανασπορά στον χλοοτάπητα.

  • Στο Δημοτικό Στάδιο Ροδιάς έγινε συντήρηση του πλαστικού τάπητα.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Τεμένης έγινε ολική επανασπορά και ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Αβύθου πραγματοποιήθηκε πλήρως η αποκατάσταση των περιφράξεων και καθώς και η ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των μπάνιων.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Δημητρόπουλου προχωρήσαμε στην ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων, στην κατασκευή μπάνιου στα αποδυτήρια των διαιτητών, στην εγκατάσταση θερμοσιφώνων, στον ελαιοχρωματισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και στην αποκατάσταση περίφραξης σε κάποια σημεία του σταδίου.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Ζήριας πραγματοποιήθηκε ολική επανασπορά του χλοοτάπητα καθώς και κατασκευή προστατευτικού περιμετρικά του γηπέδου για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.

Οι ανωτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν έως σήμερα με προσωρινές άδειες , οι οποίες ανανεώνονται κάθε χρόνο με υπουργικές αποφάσεις.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις με φυσικό χλοοτάπητα συντηρούνται πλέον από συνεργάτη γεωπόνο για την καλύτερη λειτουργία τους.

Τέλος προχωρήσαμε στην αγορά δύο (2) τρακτέρ για την συντήρηση των φυσικών χλοοταπήτων καθώς και στην αγορά αμμοδιανομέα και λιπασματοδιανομέα για τον ίδιο λόγο.

 

Γήπεδα τενις Αβύθου

Πραγματοποιήσαμε την συντήρηση του τάπητα με καινούριες διαγραμμίσεις και προχωρήσαμε στην αλλαγή του ηλεκτρικού πίνακα για την ασφάλεια των αθλούμενων.

Γήπεδο μπάσκετ Αβύθου

Πραγματοποιήσαμε ολική ανακαίνιση με κατασκευή καινούριου δαπέδου με διαγραμμίσεις, ελαιοχρωματισμούς περιμετρικά του γηπέδου και επισκευή και συντήρηση των κερκίδων του.

Οι παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρών δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Θα επανέλθουμε τον μήνα Μάιο, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επιπλέον προχωρήσαμε στην συντήρηση πλαστικού τάπητα και στην διαγράμμιση στο γήπεδο 5 Χ 5 Σελιανιτίκων.

Προχωρήσαμε στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου 5 Χ 5, καθώς και του γηπέδου μπάσκετ στο Κράθιο.

Δημοτικό Γυμναστήριο Δ.Ε. Αιγίου

Το Δημοτικό Γυμναστήριο Δ.Ε. Αιγίου λειτουργεί πλέον με αδειοδότηση για πρώτη φορά και κατόπιν συντήρησης όλων των μηχανημάτων και οργάνων γυμναστικής.

 

Οργανωτικές Αναβαθμίσεις

Δημιουργήσαμε Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου και προχωρήσαμε στις παραχωρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων (γηπέδων – κλειστών γυμναστηρίων, γηπέδων τενις) με αντίτιμο βάζοντας τέλος στην ασυδοσία τόσων χρόνων και εισπράττοντας σημαντικά έσοδα, τα οποία επενδύονται στον εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων με απώτερο σκοπό την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών τόσο στις ομάδες όσο και στους δημότες.

Κατασκευάσαμε τον επίσημο ιστότοπο του Νομικού Προσώπου στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη γρήγορη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των συμπολιτών μας και τη δημιουργία ενός καναλιού αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του Νομικού Προσώπου.

Ενοικιάσαμε κατόπιν δημοπρασίας τα κυλικεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Ακράτας.

Προχωρήσαμε στη δημοπρασία για το Δημοτικό Στάδιο Νικολαιϊκων για κατασκευή Αθλητικού Κέντρου.

 

ΣΤΟΧΟΙ

  • Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στην Δυτική Αιγιάλεια
  • Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στην Ανατολική Αιγιάλεια.
  • Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σελιανιτίκων
  • Δημιουργία ΚΑΠΗ στην Ακράτα
  • Εξασφάλιση αδειοδότησης για λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμαρών
  • Εξασφάλιση άδειας λειτουργίας στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ στο προαύλιο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αιγίου, σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
  • Αγορά τρακτέρ με όλο τον εξοπλισμό, για το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου
  • Τελειοποίηση του οικίσκου στα γήπεδα τενις στην Άβυθο για την δημιουργία αποδυτηρίων.
  • Λειτουργία του Κολυμβητηρίου Αιγίου. Έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από το Νομικό Πρόσωπο για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εύρεσης της καλύτερης δυνατής πρότασης για την λειτουργία του.
  • Δημιουργία ενός γηπέδου πλαστικού χλοοτάπητα στη Δυτική Αιγιάλεια.

 

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω ξεκινώντας πρώτα από τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο για την βοήθεια και τις σημαντικές παρεμβάσεις του, καθώς και τον Δήμο Αιγιαλείας για την χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου χωρίς καμία καθυστέρηση.»

 

  • Πίνακες οικονομικών στοιχείων

npdd1
npdd2 npdd3