Σε κλίμα συσπείρωσης και συγκίνησης η πίτα της “Ποιοτικής Αιγιάλειας”

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το βράδυ της Τρίτης η δηµοτική παράταξη της Βασιλικής Ψυχράµη «Ποιοτική Αιγιάλεια». Η Αντιδήµαρχος Έργων εµφανώς συγκινηµένη από τη µεγάλη συµµετοχή του κόσµου, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και µίλησε από καρδιάς για την µέχρι τώρα πορεία της παράταξης.

Η κ. Ψυχράµη, δεν µάσησε τα λόγια της και αναφέρθηκε ανοικτά στη συνεργασία που έχει µε την πλειοψηφία, δηλώνοντας ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιηµένη από αυτήν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει στείρα αντιπολίτευση γιατί δεν προχωρά έτσι ο τόπος.

Η επικεφαλής της παράταξης έκανε µία αναδροµή στο ξεκίνηµα της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» και μεταξύ άλλων ανέφερε:

– «Είµαι ευτυχής, χαρούµενη και συγκινηµένη που είστε απόψε όλοι εδώ. Ξεκινήσαµε πριν µερικούς µήνες έναν αγώνα µεγάλο, δύσκολο και νοµίζω άνισο σε σχέση µε τους πολιτικούς µας αντιπάλους. 

Ξεκινήσαµε µία παράταξη καινούρια την «Ποιοτική Αιγιάλεια» που έχει τις ρίζες της σε όλους τους πολιτικούς χώρους και στην µεγάλη της πλειοψηφία έχει νέο αίµα. 

Οι συµπολίτες µας, µάς κατέταξαν στην τρίτη θέση, δίνοντας µας ένα υψηλό ποσοστό 20% , αν αναλογιστεί κανείς ότι πρώτη φορά εµφανιστήκαµε, δεν είχαµε πολιτική κηδεµονία, δεν είχαµε συµπαράσταση – ώθηση από κοµµατικούς µηχανισµούς, στήριξη από παράγοντες πολιτικούς των παλαιότερων καιρών όπως είχανε οι πολιτικοί µας αντίπαλοι. Ο κόσµος εκτίµησε την καθαρή µας καρδιά, τον ειλικρινή µας λόγο, την φρεσκάδα των νέων παιδιών που ήταν µαζί µας και µας έδωσε αυτό το ποσοστό που συνιστά ΑΘΛΟ κατά γενική οµολογία”.

∆εν τηρούνται: η Συνδιοίκηση και η Συναπόφαση  

Η κ. Ψυχράµη µίλησε για τις βασικές αρχές πάνω στην οποία στηρίχθηκε η αρχική συνεργασία της παράταξής της µε την πλειοψηφία. Η ίδια τόνισε ότι συµφωνήθηκε η Συνδιοίκηση, και η Συναπόφαση. Για το αν όµως είναι ευχαριστηµένη από τη µέχρι τώρα συνεργασία που έχουν, απάντησε ξεκάθαρα: «ΟΧΙ όσο θα περιµέναµε». Χαρακτηριστικά τόνισε: 

«Η δική µου θέση ευθύνης είναι η αντιδηµαρχία των Έργων, ενώ πολλά αξιόλογα στελέχη µας έχουν αναλάβει ανάλογες θέσεις ευθύνης. Συµφωνήσαµε µε το δήµαρχο σε κάποιες βασικές αρχές. Αυτές είναι:

1. Η επίλυση του ζητήµατος των απορριµµάτων

2. Η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης (και µε την δηµοπράτηση των εσωτερικών δικτύων).

3. Η ανάπτυξη του παραλιακού µας µετώπου.

4. Η φροντίδα της περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

5. Συµφωνήσαµε σε συνδιοίκηση, συναπόφαση και χρηστή διοίκηση.

Με ρωτάτε: «Πώς είναι τα πράγµατα από αυτή τη συνεργασία και αν είµαι ικανοποιηµένη»; Επειδή ποτέ δεν  µασάω τα λόγια µου θα σας πω «ΟΧΙ, δεν είµαστε ικανοποιηµένοι όσο θα θέλαµε.

∆εν τηρήθηκε και δεν τηρείται η συνδιοίκηση και η συναπόφαση όπως είχε συµφωνηθεί. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αλλαγή του νόµου. Βεβαίως ο ∆ήµαρχος έκανε τις δικές του επιλογές και εµείς τις δικές µας».

∆ώσαµε «µάχη» για τα δηµοτικά τέλη

Η απόφαση της ∆ηµοτικής Αρχής να αυξήσει τα δηµοτικά τέλη, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Η κ. Ψυχράµη αναφέρθηκε στο ζήτηµα αυτό και επεσήµανε:

«∆ώσαµε µεγάλη µάχη για τα ∆ηµοτικά τέλη και τελικά αυξήθηκαν 20% ενώ η αρχική πρόταση της ∆ηµοτικής Αρχής ήταν 45%.»

 ∆ιαφορετική η φιλοσοφία της παράταξής µας από τις άλλες παρατάξεις

Για τον στόχο της παράταξής της, αλλά και σε αυτό που την κάνει ξεχωριστή από τις άλλες παρατάξεις, αναφέρθηκε η κ. Ψυχράµη

– «Υπάρχει µία άλλη φιλοσοφία µε άλλο µοντέλο διοίκησης από την πλευρά της παράταξης του ∆ηµάρχου. Είµαστε εκεί καθηµερινά και παλεύουµε γιατί ελπίζουµε ότι θα πετύχουµε το καλύτερο. Κάναµε µία παράταξη όχι γιατί διαφέραµε πολύ από τις προγραµµατικές θέσεις των άλλων. Όλοι θέλουµε να δώσουµε λύση για τα απορρίµµατα. Είναι τα πρόσωπα οι άνθρωποι, που κάνουν τη διαφορά. Οι καρέκλες δεν κάνουν τους ανθρώπους. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο άνθρωπος που κάθεται στην καρέκλα. Πολλοί δηµότες το κατάλαβαν αυτό και µας στήριξαν. Η παράταξή µας είναι ενωµένη. Είµαστε ενωµένοι. Θα πετύχουµε την επανεκκίνηση της Αιγιάλειας. Θα πετύχουµε να κάνουµε την Αιγιάλεια «Αρχόντισσα». Σκοπός είναι η επανεκκίνηση του τόπου».

Παναγιώτης Μαρινόπουλος: «Στην παράταξη υπάρχουν κόκκινες γραµµές…»

Σύντοµο χαιρετισµό έκανε και ο Αντιδηµάρχος ∆ιακοπτού και ∆ηµοτικής Περιουσίας Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο οποίος µίλησε για τα προβλήµατα που υπάρχουν στη συνεργασία µε τη ∆ηµοτική Αρχή λέγοντας:

  «Στη συνεργασία αυτή υπάρχουν προβλήµατα. Η αλλαγή του νόµου µάς έχει αποδυναµώσει στις διαπραγµατεύσεις που κάναµε και δεν µας δίνει την δυνατότητα να πετύχουµε αυτά που θέλουµε για την Αιγιάλεια.

Στην παράταξή µας δεν έχουµε πολιτικούς επαγγελµατίες και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή. Να ξέρετε ότι η δική µου πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή. Η παράταξη έχει βάλει κόκκινες γραµµές: ∆εν είµαστε επαγγελµατίες πολιτικοί δεν µας νοιάζουν οι καρέκλες. Όσον αφορά την επάνδρωση του ∆ήµου µε προσωπικό, κάποιοι προσπαθούν να «κολλήσουν» σε κάποιους υπαλλήλους την ταµπέλα του …τεµπέλη για να ξεπουλήσουν το δήµο στους ιδιώτες. Εµείς αυτό δεν θα το επιτρέψουµε!»

Ο κ. Μαρινόπουλος αναφέρθηκε και στη συσπείρωση της οµάδας λέγοντας:

– «Βλέπω µεγάλη συσπείρωση στην οµάδα και είναι ένα θετικό µήνυµα και προς εµάς και προς τους αντιπάλους μας».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί