Σε κλίμα κατάνυξης η Απόδοση της εορτής τής Παναγίας Τρυπητής

Σε κλίμα κατάνυξης και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, πλαισιωθέντος από πολλούς ιερείς τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η Απόδοση της εορτής τής Πολιούχου της πόλεως, Παναγίας Τρυπητής.

Πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το Ιερό Προσκύνημα αλλά και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να εναποθέσουν στην Ιερή και Θαυματουργή Της Εικόνα τις προσευχές τους, ενώ στο πρόσωπό τους ήταν ορατή η βαθύτατη ευλάβεια και η θερμή εμπιστοσύνη προς την αιώνια Μάνα μας, που πάντοτε αγκαλιάζει τον καθένα μας, παρέχοντας παρηγοριά, σιγουριά και ελπίδα.

Λίγο πριν την Απόλυση της Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές τής εορτής για την προσφορά τους αλλά και τους πιστούς που συνέρρευσαν κατά χιλιάδες για ακόμα μια χρονιά στο Ιερό Προσκύνημα, ζήτησε να απευθύνουμε δεήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο ώστε να μας χαρίζει υγεία και να σώσει την πατρίδα μας από τα πολλά προβλήματα που την ταλαιπωρούν. «Πλέον ξεκινούν οι εργασίες αναπλάσεως του Ιερού Προσκυνήματος, οι οποίες όλοι μας ελπίζουμε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα προκειμένου να επιστρέψει η Ιερά Εικόνα στο… Βασίλειό Της και στον Θρόνο Της. Μέχρι τότε θα ερχόμαστε εδώ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης για να προσευχόμαστε και να καταθέτουμε τα αιτήματά μας. Εύχομαι να νιώθετε στη ζωή σας την προστασία τής ΄΄Κυράς τού Αιγίου΄΄ , που είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία τής ψυχής μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Κατά τη διάρκεια της Αποδόσεως της εορτής εψάλησαν οι ειδικοί Χαιρετισμοί προς την Ζωοδόχο Πηγή και ακολούθως η Ιερά Εικόνα, έπειτα από μικρή εντός του Ιερού Ναού λιτάνευση από τους ιερείς, τοποθετήθηκε στον Θρόνο Της, όπου και θα παραμείνει για τρία περίπου έτη, όσο δηλαδή χρονικό διάστημα απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναπλάσεως του Ιερού Προσκυνήματος.