Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας τους Πατρινούς στην πλατεία Αγίας Λαύρας

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ – ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στην πλατεία Αγίας Λαύρας, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, εκατοντάδες Πατρινούς που ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής, πορεία διαμαρτυρίας για την Ανεργία με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Φορείς συλλόγων, απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Τρίψας που μεταξύ  άλλων τόνισε:

– «Ειδικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας, με την καθημερινή επικοινωνία και επαφή μας με τους πολίτες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι: Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε».

Πορεία κατά της ανεργίας – Από την Πάτρα στην Αθήνα με τα… πόδια_4033Ο Δήμαρχος  Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε συμπαραστάτης στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Πατρέων και χαρακτηριστικά ανέφερε:

–  «Πρόκειται για μία κίνηση με μεγάλο και ουσιαστικό περιεχόμενο. Το μεγαλύτερο δεινό εκτός από τη φτώχεια, είναι και η ανεργία. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι η Δυτική Αιγιάλεια μαζί με την Ήπειρο, είναι οι δύο περιφέρειες με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σήμερα. Όλοι μας λένε για ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη παράλληλα με την ανεργία δεν μπορεί να υπάρξει. Όλοι μου ζητάνε δουλειά και όχι δουλειά τίποτα σπουδαίο, αρκεί να κάνουν κάποια μεροκάματα το μήνα. Θα καταντήσουμε στο τέλος μετανάστες. Αρκετά παιδιά έχουν φύγει, έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες… και το οξύμορο είναι ότι έρχονται πρόσφυγες για να μείνουν εδώ. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα μας. Ο Δήμος Αιγιάλειας είναι αλληλέγγυος στον αγώνα που κάνετε και στηρίζουμε αυτή τη προσπάθεια. Αύριο και εγώ και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων θα κάνουμε την απόσταση παρέα. 180 χλμ. έχουνε μείνει”.

Κείμενο και φωτογραφίες : ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΟΔΡΟΜΑΚΗΠορεία κατά της ανεργίας – Από την Πάτρα στην Αθήνα με τα… πόδια_4008

Πορεία κατά της ανεργίας – Από την Πάτρα στην Αθήνα με τα… πόδια_4027Πορεία κατά της ανεργίας – Από την Πάτρα στην Αθήνα με τα… πόδια_4021

 

 

Πορεία κατά της ανεργίας – Από την Πάτρα στην Αθήνα με τα… πόδια_4019