Σε διαγωνισμό λογότυπου προχωρά ο Δήμος Αιγιάλειας με έπαθλο 1000 ευρώ

Ο ∆ήµος Αιγιαλείας προχωρά σε διαγωνισµό ιδεών για τη δηµιουργία ∆ηλωτικού Σήµατος (Λογοτύπου) του ∆ήµου µας,εγκαινιάζοντας µια νέα εποχή στην επικοινωνία του και την προβολή του.

Ο Αντιδήµαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Ο ∆ήµος Αιγιαλείας,θέλοντας να αποτυπώσει τη µοναδικότητά του σε ένα νέο σήµα(Λογότυπο) που τόσο έλειπε από την επικοινωνία του ,προκήρυξε αυτό τον διαγωνισµό,απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλους του δηµιουργούς να εκφράσουν και να καταθέσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους που θα αναδείξουν την ταυτότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήµατα του ∆ήµου µας»

Τι αναφέρει η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος:

Ο ∆ήµος Αιγιαλείας κατόπιν της αρ. 214/2016 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, καλεί τους ενδιαφερόµενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά µε τον σχεδιασµό δηλωτικού σήµατος (λογοτύπου) του ∆ήµουμΑιγιαλείας.

1. Θέµα

Σύµφωνα µε το άρθρο 5, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 , οι δήµοι µπορούν νανκάνουν χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήµατος. Το σήµα καθορίζεται µεμαπόφαση του οικείου συµβουλίου ύστερα από σύµφωνη γνώµη του συµβουλίουμτοπωνυµιών, αφού συνεκτιµηθούν στοιχεία, που σχετίζονται µε την ιστορία, τηνμµυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

2. Όροι πρόσκλησης ενδιαφέροντος

Το λογότυπο θα πρέπει:

_ Να είναι πρωτότυπο και µοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του ∆ικαιώµατος Πνευµατικής ιδιοκτησίας Ν.2121/1993 “Πνευµατική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώµατα και πολιτιστικά θέµατα” (ΦΕΚ Α 25/4.3.1993).

_ Να αντιλαµβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόηµα της εικόνας.

_ Να αντανακλά την γεωγραφική, πνευµατική, πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα του ∆ήµου µε όσο το δυνατόν περισσότερα αντιπροσωπευτικάνστοιχεία των έξι(6) ∆ηµοτικών Ενοτήτων.

_ Να µπορεί να χρησιµοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

_ Να διατίθεται σε δύο εκδοχές σε ξενόγλωσση εκδοχή και Ελληνική εκδοχή.

_ Να είναι αναγνωρίσιµο , επιδεκτικό σε σµίκρυνση και σε µεγέθυνση χωρίςμνα χάνει την επικοινωνιακή του δύναµη, καθώς και το λειτουργικό στη χρήση του ώστε να µπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε µορφή (π.χ. Σηµαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κλπ).

_ Να συνοδεύεται και µε ανάλογο κείµενο αιτιολογίας/επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δηµιουργό.

_ Να παραδοθεί ψηφιακά , σε διάσταση Α4, σε ανάλυση 300 dpi , σε κλειστό αρχείο jpg.

_ Κάθε διαγωνιζόµενος µπορεί να υποβάλλει µέχρι δύο (2) προτάσεις.

_ ∆εν υπάρχει περιορισµός σε ότι αφορά τους συµµετέχοντες. Εξαιρούνται µόνο τα µέλη της Κριτικής Επιτροπής.

_ Ο ∆ήµος Αιγιαλείας θα κατέχει την αποκλειστική πνευµατική ιδιοκτησία της υιοθετηµένης πρότασης.

_ Η αποστολή πρότασης συνεπάγεται και την πλήρη αποδοχή όλων των προαναφερόµενων όρων από πλευράς συµµετεχόντων.

3. Υποβολή των προτάσεων

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά σε αρχείο jpg στο email:

dimosa@otenet.gr ή ταχυδροµικά στην διεύθυνση ∆ήµος Αιγιάλειας Ευθυµίου Γάτου 1 25100 Αίγιο. Εξωτερικά του φακέλου να αναφέρεται “Πρόταση για την επιλογή δηλωτικού σήµατος του ∆ήµου Αιγιαλείας”, παραθέτοντας και τα στοιχεία του διαγωνιζόµενου. Για διευκρινήσεις αναφορικά µε την πρόσκληση ενδιαφέροντος, αρµόδιος υπάλληλος ορίζεται ο κ. Νταβαντζής ∆ηµήτριος, στο τηλ: 226910-60951 ή στο 26910-61063, εσ. 4).

4. Προθεσµία λήξης υποβολής προτάσεων

Η προθεσµία λήξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται σε τριάντα (30) ηµέρες από την ηµέρα ανάρτησης της ανακοίνωσης-πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του ∆ήµου.

5. Αξιολόγηση των προτάσεων

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης που έχει συσταθεί µε την αριθ. 214/2016 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Αιγιάλειας. Σε περίπτωση που υποβληθούν περισσότερες προτάσεις των τριών(3) τότε θα τεθούν στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο για την επιλογή µίας εξ αυτών.

6. Έπαθλο

_ Ο ∆ήµος Αιγιαλείας ορίζει χρηµατικό έπαθλο 1.000,00 ευρώ για την επικρατέστερη πρόταση.

7. Τρόπος καταβολής επάθλου

_ Η καταβολή του επάθλου θα γίνει αφού περιέλθει στον ∆ήµο η σύµφωνη γνώµη του συµβουλίου τοπωνυµιών στην οποία θα διαβιβαστεί η απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

_ Η πίστωση για την καταβολή του επάθλου θα διατεθεί µε νεώτερη απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, σε συνεδρίαση στην οποία θα λάβει χώρα ο καθορισµός του ιδιαίτερου δηλωτικού σήµατος, αφού ληφθεί υπόψη η εισήγηση της επιτροπής.

Ο Αντιδήµαρχος Ανάπτυξης

Χριστόπουλος Βασίλειος