Σε αδιέξοδο και οι αγρότες με την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέες επιβαρύνσεις για τους αγρότες από το 2018 στον τρόπο υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών, φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή 19-5-2017.

Μετά την παταγώδη αποτυχία του νέου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) καθώς η πλειοψηφία των αγροτών αδυνατεί να πληρώσει τις υπάρχουσες εισφορές και παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης ότι οι αγρότες θα πληρώνουν λιγότερα .

Φαίνεται ότι με τις νέες επιβαρύνσεις που θα ισχύσουν το 2018-2019 και μετά η πληρωμή των εισφορών θα είναι αδύνατη με αποτέλεσμα και οι λίγοι που μπορούσαν έως σήμερα να πληρώνουν τις εισφορές τους να μην μπορούν και αυτοί να ανταπεξέλθουν.

Από το 2018 και μετά όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θα είναι ανασφάλιστοι. Οι νέες αυξήσεις στις  εισφορές θα αγγίζουν το 36% και πάνω επί του μικτού καθαρού εισοδήματος χωρίς να υπολογίζεται ως έξοδα. Για ακόμα μια φορά ο πρωτογενής τομέας δέχεται βάναυση επίθεση και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης οτι θα στηρίξει τους αγρότες διαψεύδονται.. Είναι πλέον ξεκάθαρο οτι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η διάλυση και εξαφάνισή μας.