Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης Αγροτών για τη Διαχείριση των Αγροτικών Πλαστικών Αποβλήτων στα Σελιανίτικα

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα την ευαισθητοποίηση των αγροτών για την διαχείριση των αγροτικών πλαστικών αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, στις 5 το απόγευμα στα Σελιανίτικα, στο παραλιακό κατάστημα “Me Gusta”.

Στο σεμινάριο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού InnnoPolis σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων “ΗΛΙΟΣ”, μπορούν να συμμετάσχουν όχι μόνο αγρότες και γεωπόνοι, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αγροτική παραγωγή.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του έργου AWARD και θα περιγραφεί τόσο η διαδικασία ανακύκλωσης Αγροτικών Πλαστικών Αποβλήτων, όσο και η ατομική διαχείριση πλαστικών απορριμάτων από αγροτική χρήση.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για τα πλαστικά κοινής χρήσης στον αγροτικό τομέα, για τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η καύση πλαστικού, καθώς και για το ευρωπαϊκό και ελληνικό Νομικό Πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση πλαστικού.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Το ευρωπαϊκό έργο AWARD (Agricultural WAste valorisation for a competitive and sustainable Regional Development), το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013», αφορά την εφαρμογή των τεχνολογιών της αειφόρου παραγωγής και διάθεσης των γεωργικών πλαστικών αποβλήτων και την προώθηση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στον τομέα της συλλογής γεωργικών αποβλήτων, της διαχείρισης και της επαναχρησιμοποίησής τους.