Σελιανίτικα: ΄Εναρξη σταθερού σημείου διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ,  λαμβάνοντας  προληπτικά μέτρα,  στο πλαίσιο της υγειονομικής επαγρύπνησης για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοιού προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός σταθερού σημείου διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων στην περιοχή των Σελιανιτίκων.

Αφορμή της λειτουργίας ενός σημείου για rapid test αποτελεί η μεγάλη επισκεψιμότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή της Αιγιάλειας κατά τους θερινούς μήνες. Οι καθαρές  παραλίες της περιοχής σε συνδυασμό με τους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων και τη θωράκιση της υγείας του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας συνέστησε τη λειτουργία του συγκεκριμένου σημείου. Κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμο Αιγιαλείας οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται στο Κοινοτικό Γραφείο των Σελιανιτίκων κάθε Τρίτη και Παρασκευή 9:00 με 14:00.

Η έναρξη των ελέγχων θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου εν όψει της επισκεψιμότητας της περιοχής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται δωρεάν από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid test.