Σα να κινείται κατιτίς !

To Aίγιο από ψηλά

Ο  Ιούνης είναι στα τελευταία του -ξέρω λίγο µακάβριο ακούστηκε, µα αληθεύει -και  η τουριστική σεζόν της Αιγιαλείας είναι έτοιµη να ξεκινήσει ! Αν δεν ήταν και  ο κωρονοϊούλης να µας απειλεί, θα ΄λεγες πως αυτό το καλοκαίρι θα ‘ ταν η ευκαιρία της πόλης µας να «ανοιχτεί προς τα έξω»… να γίνει γνωστή ως καλοκαιρινός προορισµός … Για τον ορισµό της ως  θέρετρο έχουµε καιρό ακόµα ! 

Χαίροµαι που κάποιοι νέοι το  ‘χουν πάρει πατριωτικά και ΄χουν πέσει µε τα µούτρα στη δουλειά ! Χαίροµαι που η προσπάθεια να παραδοθεί το κέντρο της πόλης στους πεζούς και σ΄ εναλλακτικές µορφές µετακίνησης συνεχίζεται …κι ελπίζω να λάβει σάρκα και οστά  στο εγγύς µέλλον,παρά τις µικροπρέπειες κάποιων «επαγγελµατιών» γκρινιάρηδων ! Χαίροµαι που το φέρι µπωτ  είναι έτοιµο να ξανασχίσει τον Κορινθιακό ,  που το τραίνο έκανε την παρθενική του διαδροµή και που στο κέντρο της πόλης συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς !

Χαίροµαι  γιατί όλα αυτά µου δείχνουν πως υπάρχει διάθεση αλλαγής και εξέλιξης ! Πως υπάρχει τόλµη κι όρεξη για δουλειά ! 

Τα εύσηµα θα τα αποδίδω, κι εγώ, όπως και κάθε πολίτης που ζει και εργάζεται σε τούτη εδώ την πόλη όταν βλέπω να γίνονται προσπάθειες προς το καλύτερο !

Μ ‘ αρέσει να βλέπω την πόλη καθαρή και προσεγµένη ! Νοµίζω κι όλοι εσείς ! Αυτό που δεν µπορώ να καταλάβω, χρόνια τώρα είναι ποιός αρρωστηµένος νούς (διότι δεν µπορώ να τ’ αποδώσω αλλού , παρά µόνο σε ασθένεια ) αποφάσισε να παραδοθεί ο χώρος δίπλα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στη συγκέντρωση και καθαρισµό  των κάδων απορριµµάτων !!! Τι νοσηρή φαντασία Θεέ µου ! ∆ίπλα στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας µας ,σ΄ απόσταση ελαχίστων µέτρων από χώρο εστίασης και σ’ απόσταση αναπνοής από την πιό γραφική συνοικία του Αη -Νικολάκη της πόλης µας ! Αν υπήρχε νόµπελ βλακείας … θα γινόταν το Αίγιο παγκοσµίως γνωστό …δεν το συζητώ !

Και το άλλο πού το πάς ; ∆εν παραπονιέται και κανείς ! Είναι εικόνα τώρα αυτή για παραλιακή ζώνη προσφάτως ανακαινισµένη ; 

Κάντε κάτι και µε το κτίριο του ΟΣΕ …υπέροχος σταθµός … ας είναι πάντοτε καθαρός …διότι συνήθως θυµίζει ζούγκλα !

Νοµίζω  προλαβαίνετε να τ’ αλλάξετε ! Τρεχάτε ! Μην σαµποτάρετε τον εαυτό σας ! ∆ώστε στον καλοκαιρινό επισκέπτη µια παραλιακή ζώνη που δεν θα χορταίνει να φωτογραφίζει και τότε δεν θα χρειάζεται καν διαφηµιστική καµπάνια ο τόπος για ν’ αναδειχθεί !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στην έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”,

Στήλη “Χρονογραφήματα”, Πέμπτη 25/7/2020