Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις από το Σύλλογο Παρασκευής

Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα έθεσε για φέτος το καλοκαίρι ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος της Παρασκευής….Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της Γιορτής του Τσίπουρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και την καθιέρωσή της σε ετήσια γιορτή, τα μέλη του αποφάσισαν και πήραν νέο “ρίσκο”.

Μέσα στον Ιούλιο διοργανώνουν ένα Πολιτιστικό Διήμερο. Δυο σημαντικές εκδηλώσεις: μια συναυλία και μια θεατρική παράσταση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό στοχεύουν αφενός να ικανοποιήσουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ,  αλλά και να φέρουν κόσμο από όλη την Αιγιάλεια στην Παρασκευή.

Συναυλία…

Πρώτη καλεσμένη του Συλλόγου η Μαρία Παπαγεωργίου… Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έχοντας διανύσει 4 επιτυχημένους χειμώνες στην Αθήνα και τη σκηνή του “Σταυρού του Νότου” , ξεκίνησε την περιοδεία της ανά την Ελλάδα και το Σάββατο 29 Ιουλίου θα βρεθεί στην Παρασκευή.

…και θέατρο

Μετά τη συναυλία θέατρο…Το “Άρμα Θέσπιδος”, είναι ο νέος θεσμός λαϊκού θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που εδραιώθηκε τη θεατρική περίοδο 2015-16 και συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή. Μια από τις επόμενες ™στάσειςî του και η Παρασκευή!

Πρόκειται για ένα ευέλικτο θεατρικό σχήμα που παρουσιάζει θέατρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε οι θεατές να ψυχαγωγηθούν και να τύχουν της καλλιέργειας και της αφύπνισης που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.  Το έργο που θα παρουσιάσει η ομάδα των ηθοποιών έχει τίτλο το “Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης”.

Η σκηνοθεσία-Διασκευή είναι του Χρήστου  Στρέπκου. Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου,  φωτισμός:ΝίκοςΣωτηρόπουλος. Παίζουν:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο χώρο των Αλωνίων.