Σάμος: Η Ελλάδα κλαίει για τον Άρη και την Κλαίρη – Η συγκλονιστική ανάρτηση του πατέρα

Βαρύ πένθος για τους άτυχους μαθητές Άρη και Κλαίρη που έφυγαν άδικα από τη ζωή αγκαλιασμένοι μετά τον σεισμό στη Σάμο.

Ο Άρης και η Κλαίρη περπατούσαν στους δρόμους της Σάμου όταν συνέβη ο σεισμός και καταπλακώθηκαν από ένα τοιχίο.

Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.
Ανείπωτος θρήνος για τις δύο οικογένειες, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια. Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα και  συντετριμμένος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Λίτινα για τη στιγμή που τα δυο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους:«Μόλις απεγκλωβίσαμε δυο παιδιά. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, στην οδό Μισάρχου, όπου και ανασύραμε από τα ερείπια και τις σορούς των δυο παιδιών.Υπήρχε κατακρήμνιση μιας ξύλινης στέγης και πέτρες από παλιό κτίριο που είχε πλακώσει τα παιδιά…Είμαστε φορτισμένοι ψυχολογικά γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά», είπε. “Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και τις οικογένειες”.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του πατέρα
Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το μήνυμα του πατέρα του Άρη, γνωστού δημοσιογράφου του νησιού, που έγραψε στη μνήμη του παιδιού του και της Κλαίρης:
«Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαιρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαύρη Παρασκευή αγόρι μου… Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου»…
Οι υπόλοιποι τραυματίες
Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα έχει αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».
Έχει αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

 

Xiromeronews.blogspot.gr

https://www.cnn.gr/ellada/story/240758/seismos-samos-panellinio-penthos-gia-tin-klairi-kai-ton-ari-h-sygklonistiki-anartisi-toy-patera