π. Χρήστος Τσάκαλος: “Σε ποια Ευρώπη ανήκουμε;”

 

Η έκφραση «Γηραιά Ήπειρος», η οποία αναφέρεται στην Ευρώπη, ασφαλώς δεν περιορίζεται στον γεωγραφικό προσδιορισμό, ενός κομματιού της υδρογείου, αλλά είναι έκφραση με ευρύτερη έννοια, η οποία περικλείει και νοηματοδοτεί μια γκάμα ιστορίας, πολιτισμού, νοοτροπίας, δημιουργίας, προόδου και κυρίως ήθους.

Κεντρική θέση, σ’ αυτή τη μεγάλη προσφορά της Ευρώπης, προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κατέχει η Ελλάδα, ως κοιτίδα των πολιτιστικών, πολιτισμικών, πολιτικών ιδεωδών, των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και διαπροσωπικών αρχών, αλλά και πάντων των ανώτερων και υψηλών ιδανικών. Αντιλαμβάνεται κανείς, το μέγεθος και την αξία της προσφοράς της Ελλάδος προς την Ευρώπη και μέσω αυτής προς όλο τον κόσμο διαχρονικά.

Τονίζουμε, όλως ιδιαιτέρως, στην διαμόρφωση μιας τέτοιας Ευρώπης, την συμβολή του Χριστιανισμού, ο οποίος με τον Ευαγγελικό λόγο και την υπέρτατη Σταυρική θυσία του Θεανθρώπου, διαμόρφωσε και προσέφερε ένα άλλο τρόπο ζωής και ένα ξεχωριστό κώδικα ηθικής συμπεριφοράς, ο οποίος, έστω και θεωρητικά κυριάρχησε και επικράτησε, εξασφαλίζοντας ισορροπίες στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ευρώπης. Δίδαξε και εφάρμοσε μοναδικές αλήθειες και έννοιες, όπως, αγάπη, ειρήνη, αλληλοσεβασμό και τιμή προς το ανθρώπινο πρόσωπο, ως εικόνος Θεού.

Όμως, η διατήρηση των αγαθών, τα οποία ο Χριστιανισμός προσέφερε, δεν είναι μόνο υπόθεση παροχής, αλλά και αποτέλεσμα αγώνων εκ μέρους των Χριστιανών.

Σίγουρα, δυστυχώς, με την πάροδο των χρόνων δημιουργήθηκαν πολλά στεγανά στο οικοδόμημα του Ευρωπαϊκού Χριστιανισμού, υπαιτιότητι των Χριστιανών, με αποτέλεσμα ν’ ανοίξουν πολλές «κερκόπορτες» και να επιτρέψουν την εισβολή εξωχριστιανικών παραγόντων, οι οποίοι συστηματικά και μεθοδικά μέσα στο χρόνο, αλώνουν και καταλύουν τα πάντα.

 

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ «ΑΔΕΛΦΟΙ» ΜΑΣ

Ιδιαίτερα, αναφερόμαστε στο Μουσουλμανικό φαινόμενο. Κάποτε υψηλός αξιωματούχος Τούρκος είπε: «Θα κατακτήσουμε την Ευρώπη με τις γεννήσεις μας» (Τουρκούτ Οζάλ). Ήλθε, ως φαίνεται, η ώρα να λάβει σάρκα και οστά το όραμα του Τούρκου αξιωματούχου. Η κατάκτηση της Ευρώπης συντελείται με πολλούς τρόπους. Η Ευρώπη αλλάζει. Αλλάζει μορφή σε όλους τους τομείς, αλλάζει φυσιογνωμία και ήθος.

Οι Μουσουλμάνοι «αδελφοί» μας, εισάγουν και επιβάλουν στην Ευρώπη νέο κώδικα ηθικής, νέα πράγματα, νέες συμπεριφορές, νέα ήθη, βασισμένα πλέον στην ωμή βία και τα κτηνώδη ένστικτά τους. Η έκφραση «θάνατος στους απίστους», αποτελεί τον γενικό κώδικα συμπεριφοράς τους απέναντι σε όλους τούς μη Μουσουλμάνους, μα ιδιαίτερα τους Χριστιανούς. Θάνατος, βεβαίως, δεν είναι μόνο η βίαιη διακοπή της βιολογικής ζωής, αλλά η εξαθλίωση και εκμηδένιση της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξίας με κάθε απάνθρωπο, ανήθικο και ανομολόγητο τρόπο.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω σχολίων μας, παραθέτουμε αυτούσιο σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» της Παρασκευής 26ης Μαΐου 2017, σελ. 23 και τα συμπεράσματα δικά σας.

«1.000.000 παιδιά βιάστηκαν από λαθραίους στην Αγγλία»

Περίπου 1.000.000 παιδιά σε όλη τη Βρετανία κακοποιούνται σεξουαλικά από συμμορίες Μουσουλμάνων, λέει βουλευτίνα των Εργατικών από το Ρόδερχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Μπορεί η αποκάλυψη για τη δράση της συμμορίας των Πακιστανών μουσουλμάνων που βίασαν περισσότερα από 1.400 παιδιά στο Ρόδερχαμ της Βρετανίας να προκάλεσε σοκ σε κάποιους, η αλήθεια είναι όμως ότι το φαινόμενο αυτό είναι ευρύτατα διαδεδομένο.

Οι μουσουλμανικές μειονότητες δε φοβούνται να κακοποιήσουν σεξουαλικά «άπιστες» γυναίκες και κορίτσια σε μή-μουσουλμανικές χώρες –εκεί δηλαδή όπου οι ίδιοι αποτελούν δυνητικά τις ευπαθείς ομάδες- πως συμπεριφέρονται τότε σε όλο τον ισλαμικό κόσμο, εκεί δηλαδή όπου κυριαρχούν; Η βουλευτίνα των Εργατικών από το Ρόδερχαμ, Σάρα Τσάμπιον αναλύει:

«Λάφυρα πολέμου οι άπιστες»

Σε όποια χώρα ή περιοχή κυριαρχεί ή αυξηθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός, εκεί συμβαίνουν φαινόμενα εγγενή στον μουσουλμανικό κόσμο –όπως π.χ. η σεξουαλική κακοποίηση των «άπιστων» παιδιών και εφήβων. Έτσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν μια αξιοσημείωτη μειονότητα, οι συστηματικοί βιασμοί «απίστων» φυσικά και συμβαίνουν. Βέβαια, σε περίπτωση που οι δράστες συλληφθούν, επικαλούνται την «ισλαμοφοβία» και παριστάνουν τους αθώους.

Με τις … ευλογίες του Μωάμεθ οι βιασμοί

Όσο για το θέμα της παιδοφιλίας, ο Μωάμεθ, που οι μουσουλμάνοι καλούνται να τον μιμηθούν με κάθε δυνατό τρόπο, «αρραβωνιάστηκε» την 6χρονη Aisha, ενώ «ολοκλήρωσε» το γάμο τους, όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Ως εκ τούτου, οι ιμάμηδες τάσσονται υπέρ των γάμων με παιδιά –ακόμα κι αν η «γυναίκα» βρίσκεται ακόμα στην κούνια- ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα του προφήτη.

Ο βιασμός «απίστων» παιδιών δεν συνιστά καν κάτι κακό, σύμφωνα με την ισλαμιστική νοοτροπία. Για τους μουσουλμάνους, όλα αυτά, οι βιασμοί, οι κακοποιήσεις, οι υποδουλώσεις, είναι «λάφυρα πολέμου».  

 

Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος
Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου