“Πύρρειος” Πρόκριση στο Κύπελλο για τον Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας.

Τυπικά γηπεδούχος ο Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας πέτυχε δύσκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Διασυλλογικού Κυπέλου Σκάκι 2017 απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Α.Σ.Α. Αιγιαλείας, σε ένα παιχνίδι που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες.

Ο αγώνας, μεταξύ των δυο ομάδων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου στο Αίγιο, στην έδρα του Α.Σ.Ο. Αιγίου. Για τον Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας αγωνίστηκαν οι Ρόζος Ηλίας (αρχηγός), Χριστοπούλου Θεώνη, Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος και Ξυδιάς Νεκτάριος, αμφότεροι προερχόμενοι από τις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος και με συμμετοχή για πρώτη φορά σε επίσημη διασυλλογική οργάνωση.

Για την ιστορία η ομάδα του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, μείωσε στο σκορ ο Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος, ενώ με τη νίκη του στη συνέχεια ο Ρόζος Ηλίας σφράγισε ταυτόχρονα και το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου, καθώς μέτρησε, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, η νίκη στην πρώτη σκακιέρα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των αθλητών και τα τελικά αποτελέσματα των σκακιστικών παρτίδων, κατά σειρά, σύμφωνα με το φύλλο αγώνος είναι ως εξής:

  1. Ρόζος Ηλίας / Γκιώνης Σωτήριος: 1-0
  2. Χριστοπούλου Θεώνη / Δημόπουλος Ιωάννης: 0-1
  3. Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος / Ζούμπος – Αλεξανδρόπουλος Ανδρέας: 1-0
  4. Ξυδιάς Νεκτάριος / Αλεξόπουλος Αναστάσιος: 0-1.

Στο επόμενο προκριματικό γύρο ο Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας στις 7 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στο Αίγιο την αντίστοιχη ομάδα του Α.Σ.Ο. Αιγίου.