Πυροφυλάκιο από την Πυροσβεστική Αιγίου στην κορυφή Κολοκοτρώνη

Μετά από συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, του Δασαρχείου Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας τοποθετήθηκε την 27/05/2015 ο ξύλινος οικίσκος του πυροφυλακίου στην κορυφή Κολοκοτρώνη της Τ.Κ. Πτέρης του Δήμου Αιγιαλείας, σε υψόμετρο 987 μέτρα ο οποίος είχε καταστραφεί από την μεγάλη πυρκαγιά του 2007.

Με την συνεργασία των παραπάνω υπηρεσιών ξεπεράστηκαν όποια προβλήματα ή ελλείψεις υπήρχαν σε μέσα και προσωπικό τα οποία στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε υφίστανται μεγαλύτερα. Με την εθελοντική εργασία υπαλλήλων της Π.Υ. Αιγίου και την ευγενική προσφορά των εταιριών ΆΚΤΩΡ Α.Ε. και Μεσόγειος Α.Ε. στήθηκε το πυροφυλάκιο ως ξάγρυπνος φρουρός για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που δεν είναι υποχρέωση μόνο των υπηρεσιών και φορέων αλλά και κάθε πολίτη.

Ας ενημερωθούμε, ας λάβουμε τα μέτρα μας και ας προσέξουμε ώστε να μην προκληθεί ζημιά στο περιβάλλον κι εάν έρθει η στιγμή μιας πυρκαγιάς ας κάνει ο καθένας   στον τομέα του, αυτό που του αναλογεί………

Ένα αφρικάνικο παραμύθι αναφέρει:

Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν για να σωθούν εκτός από ένα κολιμπρί (το μικρότερο πουλί στον κόσμο ) το οποίο παίρνει μια στάλα νερό στο ράμφος του και πετάει προς την φωτιά.

«Τι νομίζεις ότι κάνεις; Είσαι τρελό; Δεν μπορείς να σταματήσεις την φωτιά !» του φωνάζει ένας ελέφαντας . –     «Το ξέρω » απαντά το κολιμπρί « ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ»