Πυρκαγιά στο κτίριο της Φιλαρμονικής Αιγίου

ΜΗΝΥΣΗ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ήταν περίπου γύρω στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι όταν ευτυχώς μικρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε έξω από το κτίριο της Φιλαρμονικής Αιγίου.
Το κακό δεν άργησε να συμβεί όταν κάποιος πέταξε στους κάδους που βρίσκονται έξω από την Φιλαρμονική πιθανόν αναμμένο αντικείμενο και αμέσως οι κάδοι και τα ξερά χόρτα που βρίσκονταν επί μέρες στο σημείο φούντωσαν και η φωτιά ήταν θέμα λίγων λεπτών.
Οι καπνοί πέρασαν από τους αεραγωγούς του κτιρίου που βρίσκονται δίπλα στους κάδους και αμέσως το νεοκλασσικό κτίριο γέμισε μαύρους καπνούς, όπου ήταν αδύνατον να εισχωρήσει κανείς μέσα στην αίθουσα.
Αμέσως οι γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου όπου άνδρες της κατέφθασαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Με ειδικές στολές μπήκαν στο υπόγειο της Φιλαρμονικής όπου ήταν γεμάτο μαύρο καπνούς προκειμένου να ελέγξουν το χώρο για να διαπιστωθεί εάν έχει περάσει η πυρκαγιά και εντός του κτιρίου.
Σύσσωμα τα στελέχη της Φιλαρμονικής Αιγίου κατέφθασαν θορυβημένα προκειμένου να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν τους κόπους μια ζωής.
΄Εξαλλος ο μαέστρος κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος με δηλώσεις του στο “aigialeia24.gr» τόνισε ότι επανειλημμένως είχε κάνει έκκληση στο Δήμο να πάρει τους κάδους μπροστά από το κτίριο, γιατί καταρχήν δε συνάδουν σκουπίδια και πολιτισμός, αλλά κυρίως και για να μη συμβεί κάποιο άσχημο περιστατικό σαν το σημερινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι αρχικά βρίσκονταν στο πάρκιν επί της οδού Ανδρονοπούλου, και αργότερα μεταφέρθηκαν παραπλεύρως του κτιρίου της Φιλαρμονικής.
Ο μαέστρος κ. Χαραλαμπόπουλος θα ασκήσει μήνυση κατά του Δήμου, ενώ όλα τα στελέχη της Φιλαρμονικής αλλά και της Χορωδίας Αιγίου μέσα σε κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης για το περιστατικό, μίλησαν με έντονη κριτική κατά των αρμοδίων, αλλά και της κατάντιας με τους γεμάτους κάδους και τα ξερά χόρτια που υπάρχουν σε όλο το Δήμο Αιγιάλειας.
Αξίζουν πολλά «ευχαριστώ» στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν άφησαν να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο ώστε να έχουμε χειρότερα και «ψυχή τε και σώματι» αντέδρασαν άμεσα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε, παρά μόνο μαύροι καπνοί γέμισαν το κτίριο όπου η μυρωδιά καμένου ήταν έντονη σε όλη την περιοχή.
Ελπίζουμε το περιστατικό να αφυπνίσει τους αρμόδιους του Δήμου ώστε να μην συμβούν άλλα τέτοια παρόμοια γεγονότα.
Δυστυχώς τα μεγάλα λόγια κάποιων αρμοδίων που κοκκορεύονται για δήθεν μεγάλο έργο στον τομέα της Καθαριότητας γκρεμίζονται όταν τέτοια γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δείχνουν την πραγματική δουλειά αυτών που κατά καιρούς αναλαμβάνουν!!!!
ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ‏