Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για το 2015

Με πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για το 2015. Τα θέματα ήταν κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους ομόφωνα από τα μέλη.

 

Στην ενημέρωση του σώματος, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Φιλιππάτος τόνισε πως το ταμειακό υπόλοιπο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λιμενικού Ταμείου ανήρχετο στις 31 Δεκεμβρίου 2014 σε 391.445,21 € και σημείωσε πως ο φετινός προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως υπάρχει ιδιαίτερα θετική προοπτική για τη λιμενική ζώνη του Αιγίου. Παράλληλα, έγινε μνεία στα πολύ κολακευτικά σχόλια που έχουν κατατεθεί εκ μέρους καπετάνιων φορτηγών πλοίων που εξυπηρετούνται κατά καιρούς από το λιμάνι του Αιγίου σχετικά με την ταχύτητα των εργασιών αλλά και με τον τρόπο χρέωσης των υπηρεσιών, καθώς δεν γίνεται χρέωση σύμφωνα με τον χρόνο φορτοεκφόρτωσης αλλά με το συνολικό βάρος.

 

Στο περιθώριο της συνεδρίασης έγινε και μια πρώτη συζήτηση για τη διεξαγωγή ημερίδας σχετικά με τη λειτουργία του νέου λιμένα Αιγίου, θέμα που έχει εγκριθεί στο παρελθόν από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και για τη σύνταξη master plan για το οποίο θα πρέπει να υπάρχει ανάδοχος μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

 

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας είναι άμισθοι.