Πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας προγραμματίζεται πιθανότητα μεθαύριο Τετάρτη 24/2/2021 μετά τα δυσάρεστα νέα για πρόταση μεταφοράς της έδρας του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Το σχέδιο που προτείνεται από την Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πατρών για τον “Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών” είναι συνολικά «23» σελίδες και στην 14η αναφέρεται η «Πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα». Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Η Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας απαρτίζεται από τα κάτωθι τμήματα:

  1. Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα την Πάτρα
  2. Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με έδρα το Αίγιο
  3. Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα την Πάτρα

Προτεινόμενη μεταβολή

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας λειτουργεί στην πόλη του Αιγίου, μακριά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και τα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής που είναι στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας στο Κουκούλι. Προτείνεται η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Η προφανής συνέργεια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι επ’ ωφελεία των φοιτητών. Η εξεύρεση σημαντικών χώρων λειτουργίας των εργαστηρίων του Τμήματος αυτού στην Πάτρα είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μεταβολής”.