Πρόσκληση και συντονισμός δράσης για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα σωματεία και τους φορείς της Αιγιάλειας για συντονισμό δράσεων, με θέμα τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2002 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ   ΠΡΟΣ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ  ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ  14/3/22  ΩΡΑ  18.30 MM  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ      

‘Oχι στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και την δίωξη                               του συνδικαλιστή υγειονομικού  ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ   

      Στα δύο αυτά χρόνια που πέρασαν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού,  έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα που με τραγικό τρόπο, φωτίζει ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα!  

Η πανδημία, όπως αποδεικνύει και η τραγική εμπειρία αυτών των δύο χρόνων, μπορεί μόνο να περιοριστεί, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Είναι, όλα όσα εδώ και δύο χρόνια, κόντρα στη κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης της  υγείας, διεκδικούν μέσα από τα σωματεία, όλοι όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Οι κορόνες περί ανικανότητας και λαθεμένων χειρισμών, που προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι και η δική του κυβέρνηση υπηρέτησε την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Απ΄όλες τις κυβερνήσεις μπαίνουν στη ζυγαριά η Υγεία του λαού και τα κέρδη των λίγων, με τη ζυγαριά χρόνια τώρα να γέρνει επικίνδυνα προς τη μεριά του κέρδους.

Εδώ βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα, γιατί δύο χρόνια μετά εξακολουθούμε να μετράμε τραγικές απώλειες λόγω Covid, γιατί τα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι γεμάτα, γιατί χιλιάδες ασθενείς, θύματα άλλων ασθενειών, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένοι από τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Αυτό είχε συνέπειες και στο νοσοκομείο Αιγίου που και αυτό είναι ενταγμένο στις πολιτικές υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και συνολικής υποβάθμισης του, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία των κλινικών.

Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας.   Οι συζητήσεις και οι παλινωδίες για το κλείσιμο της εφημερίας τριών κλινικών, της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της καρδιολογικής,  καταδεικνύουν  το μέγεθος του προβλήματος.

Οι 27 πεπειραμένοι συνάδελφοι που τελούν υπό  απόλυση  την 31/3/22 που αποφάσισε η κυβέρνηση, θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αιγίου δεδομένου ότι οι εργολάβοι θα επανέλθουν. Το αίτημα τους για παραμονή  είναι δίκαιο, δεδομένου ότι καλύπτουν χρόνια τώρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Η κυβερνητική πολιτική του «νέου ΕΣΥ» για να εφαρμοστεί απαιτεί υποταγμένο υγειονομικό προσωπικό,  που δεν θα αντιδρά στην κυβερνητική προσπάθεια μεγαλύτερης  εμπορευματοποίησης της υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα  στη συνδικαλιστική διαμάχη που έγινε στη διάρκεια των εκλογών των εργαζομένων του Νοσοκομείου τις 24/9/21, προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος  του συνδικαλιστή υγειονομικού ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ Απόστολου.

Ο ΑΣΠΡΟΥΚΟΣ Απόστολος για  χρόνια ολόκληρα δίνει ανιδιοτελή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου καθώς έχει διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ως τακτικό μέλος από το 2013-2016.

Οι συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί φορείς του Αιγίου καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή  την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου να προχωρήσει σε ΕΔΕ σε βάρος του συνδικαλιστή υγειονομικού.

Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στη πολιτική υποβάθμισης της υγείας,  υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου.

Καταθέσαμε ψήφισμα συμπαράστασης στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμπαραταχτούν στο διωκόμενο συνδικαλιστή.

Το ίδιο έγινε και από την πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης Αντιπρόσωπων στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, με ευθύνη του Προέδρου, που παραβιάζοντας κάθε αρχή εργατικής αλληλεγγύης αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα συμπαράστασης.

Οργανώσαμε  με επιτυχία, συγκέντρωση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου  Αιγίου και έμπρακτης συμπαράστασης στο διωκόμενο συνδικαλιστή, εντός του ίδιου του  Νοσοκομείου, και καταθέσαμε το ψήφισμα στο Διοικητή του Νοσοκομείου με προσωπική παρέμβαση ομάδας συνδικαλιστών

Όμως η  Διοίκηση του Νοσοκομείου,  συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική και παραπέμπει το συνάδελφο ΑΣΠΡΟΥΚΟ  Απόστολο  σε  Πειθαρχική Διαδικασία.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά σωματεία της Αιγιαλείας , στους αγροτικούς συλλόγους , στα σωματεία των εκπαιδευτικών, των  υγειονομικών  και όλους τους φορείς να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε:

– για άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμιση του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

  -να εκφράσουμε  με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνδικαλιστή, να εμποδίσουμε όλοι  μαζί και να παγώσουμε τις διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ  Απόστολου.

– Να παραμείνουν  οι 27 πεπειραμένοι συνάδελφοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου που τελούν υπό  απόλυση  το τέλος του μήνα”.