Μ΄ ακούς;

Με µια πανσέληνο φράουλα  να φωτίζει τις νύχτες µας κι ένα 3ηµερο του Αγίου Πνεύµατος, βοήθειά µας ,το µόνο που τριβελίζει το µυαλό µου είναι το … « µ’ ακούς ;» …

………………………………………………………………………………………………………………..

Κράτος: Πρόσεχε ο ιός είναι εδώ ! Μ’ ακούς ;

Κικίτσα: Μωρό δεν πάει άλλο έτσι …πνίγοµαι … Μ’ ακούς ;

Ρομά:» Σ’ αγαπάω ! Μ’ ακούς; Σ΄ αγαπάω σου λέω ! Είµαι µόνος …Μ’ ακούς ; Είµαι µόνος και κλαίω !»

 Τώρα που το σκέφτοµαι, η ξανθιά, µέχρι κι ο Ελύτης στο Μονόγραµµά του αυτό επαναλάµβανε σπαραχτικά: «Είναι νωρίς ακόµη µές το κόσµο αυτόν, µ΄ ακούς ; ∆εν έχουν εξηµερωθεί τα τέρατα…µ ακούς ;» Άξιο απορίας …γεµίσαµε από κουφούς στον κόσµο αυτό ; Κι αν ναι , γιατί τ΄ ακουστικά βαρηκοίας δεν κάνουν θραύση ; ∆εν θέλει την ακοή του πίσω ο κόσµος ; 

………………………………………………………………………………………………………………..

Υπάρχουν αυτοί που θα τρέξουν στον γιατρό .. κι επιβεβαιωνουν το πάραπάνω θέσφατο Υπάρχουν και οι άλλοι που θα στείλουν εσένα στον γιατρό και σίγουρα όχι τον ωτορινολαρυγγολόγο ! Γι’ αυτούς ο επιθετικός προσδιορισµός « κοινωνικόν» εκρίθει περιττός και τους έµεινε το …» ζώον» ως χαρακτηρισµός!

Είναι αυτοί που επιλέγουν να µήν ακούν …να µην …Σε …ακούν ! Όσο κι αν το επαναλαµβάνεις ,όσο κι αν το ζητάς ,το απαιτείς ή το εκµαιεύεις… Απλά …δεν θέλουν ν’ ακούσουν !

………………………………………………………………………………………………………………..Κι ενώ εκείνοι θα ΄πρεπε άρρωστοι να αισθανθούν ή έστω προβληµατικοί …εκείνος που ρωτά πάσχει από την αδιαφορία και την απαξίωση  …κι αντί ν αφήσει τον « κουφό»  στην αποµόνωση όπως του αρµόζει  …ντουντούκες παίρνει και φωνάζει ακόµα πιό δυνατά :

Μ΄Α Κ Ο Υ Σ ;;;;

Όχι φίλε µου …δε θα σ΄ ακούσει ! ∆ιότι αν το κάνει θα πρέπει να σου απαντήσει κιόλας κάτι …κι αυτό το   ΚΑΤΙ …τον τροµάζει  γι αυτό και το αποφεύγει τεχνηέντως! 

Το ΑΚΟΥΩ σηµαίνει ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ κι αυτό αµέσως ΠΡΟΣΠΑΘΩ …

Κι ίσως πλέον αυτό το µοίρασµα στις µέρες µας να ναι ουτοπικό ! Γεµίσαµε …µονάδες ! Εγωκεντρικούς ,εγωπαθείς ,εαυτούληδες …όπως και να τους πείς είναι πάντα αυτοί που ζητάνε τα πάντα και δίνουν το τίποτε ! Εκείνοι που σε θέλουν δίπλα για όσο αντέξεις …Το µετά δεν τους ενδιαφέρει ..αργά ή γρήγορα κάποιος άλλος θα βρεθεί να τους γεµίσει τις µπαταρίες τους …και ούτω καθεξής!

Και καλά …στις διαπροσωπικές σχέσεις όλοι παίρνουµε τα ρίσκα µας ..

Όµως στο « Πρόσεχε µ΄ ακούς; ο ιός είναι εδώ µ΄ ακούς;» 

Μην το ρίχνουµε στο σορολόπ διότι µετά θα ρθει η καραντίνα µε τις φίλες της την ανεργία τη φτώχεια και την πείνα  ..και µετά θα µας πούν : «Εγώ στα ΄λεγα …ΕΣΥ …δεν άκουγες !»

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”