Προσκυνηματική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου στο “Περιβόλι της Παναγίας”

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερώνυμος από την Πέμπτη 9 έως την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου π. Χριστοφόρου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της Οσιομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το Ιερό Λείψανο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με τη συνοδεία του έτυχαν θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τους Μοναχούς και τον Καθηγούμενο της Μονής, ο οποίος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο ως Επίσκοπο και Αρχιερέα της Εκκλησίας του Χριστού και του επεφύλαξε αβραμιαία φιλοξενία.

Η Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε με αγιορείτικη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου, με το Ιερό Λείψανο της Αγίας να σκορπά την πνευματική ευωδία του και την ευλογία της Οσιομάρτυρος στους πιστούς που προσεύχονταν.

Κατά την επίσημη τράπεζα της Ιεράς Μονής, μετά την Αγρυπνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο π. Χριστοφόρο τόσο για την ευγενική πρόσκληση, όσο και για την εγκάρδια φιλοξενία. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι εκπληρώθηκε ο διακαής του πόθος να ιερουργήσει και να λάβει την ευλογία της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στη Μονή Οσίου Γρηγορίου. Μετά τις ευχαριστίες και την ανταλλαγή δώρων και ευχών, ανεχώρησαν για επίσκεψη και σε άλλες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος και η ακολουθία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλου, Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, καθώς και στη Σκήτη του Προφήτου Ηλιού, όπου και έτυχαν εξίσου θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, ανταλλάσσοντας ευχές και αναμνηστικά.

 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Σεβασμιωτάτου μας στο Άγιο Όρος, συνόδευσαν και ξενάγησαν τον ίδιο και τη συνοδεία του οι Ιβηρίτες  Ιερομόναχος  π. Γερβάσιος και Μοναχός π. Μάξιμος (έλκοντες την καταγωγή από τα Καλάβρυτα), τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη διακονία τους, όπως βεβαίως, και όλους τους Καθηγουμένους και Μοναχούς των Ιερών Μονών, ευχόμενος να έχουν πλούσια τη Χάρη της Παναγίας και την ευλογία των Αγίων στον καθημερινό τους αγώνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως