« ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» η ονομασία του συνδυασμού του Κώστα Σπηλιόπουλου

«… Πάντα στον νού σου να χεις την Ιθάκη.

      Το φθάσιμο εκεί είν’  ο προορισμός σου.»

                                               Καβάφης ,1910

Η Καβαφική Ιθάκη είναι ένα ταξίδι πηγαιμού …ένα ταξίδι  μάθησης κι απόκτησης γνώσης …ένα ταξίδι αυτογνωσίας και κατάκτησης σημαντικών εμπειριών…

Η Ιθάκη δεν πρέπει ν’ αποτελεί μόνο προορισμό, αλλά και στόχο !

Μέσα απ’ αυτές τις σκέψεις φθάσαμε στην επιλογή της ονομασίας του συνδυασμού μας « ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»

Γνωρίζουμε, καλά, πως το ταξίδι θα ναι μακρύ και δύσκολο …πως θα συναντήσουμε εμπόδια  στον δρόμο αυτόν …μα και «λιμένας πρωτοειδωμένους» …τοπία ,ανθρώπους και βιώματα πρωτόγνωρα !

Αυτό ακριβώς θα ναι το κέρδος μας !

Να φθάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας  πλήρεις εμπειριών και γνώσεων !

Και ο στόχος είναι  :

Μια  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Η περιοχή μας, λόγω της γεωγραφικής  της θέσης-ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με εξαιρετική εγγύτητα σε δυο μεγάλα αστικά κέντρα- μπορεί ν’ αποτελέσει εκτός από ιδανικό καλοκαιρινό ή χειμερινό προορισμό ,κομβικό σημείο εξορμήσεων για οποιονδήποτε θελήσει να επισκεφθεί κατά την διάρκεια των διακοπών του ιστορικά μνημεία της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου ! Το μεγαλόπνοο έργο μιας μαρίνας  αποτελεί πρώτιστο στόχο μας !

Μια  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

Έχοντας  αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία  , η οποία δείχνει κουρασμένη κι αηδιασμένη από πελατειακές νοοτροπίες του παρελθόντος, που τείνουν να παγιωθούν , υποσχόμαστε να δώσουμε νέα πνοή στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου , προάγοντας  την διαυγή διαχείριση των θεμάτων του και σεβόμενοι την αξιοκρατία , να τον οδηγήσουμε στον εκσυγχρονισμό !

 

Μια  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ  ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ

Θέλουμε  και μπορούμε , με στοχευμένες  και καλά μελετημένες κινήσεις  , να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας ,επιλέγοντας τις πλέον επωφελείς για τον Δήμο μας λύσεις και ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία !

Δεσμευόμαστε  να παραδώσουμε στους Αιγιαλείς  ένα Δήμο  καθαρό , φωτεινό , ασφαλή και επαρκώς προετοιμασμένο ν’ ανταπεξέλθει σε προβλήματα που απορρέουν  απ’ την κλιματική αλλαγή και τα οποία, με μαθηματική ακρίβεια, θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει στο εγγύς μέλλον.

Μια  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ  ΠΗΓΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι  Αιγιαλείς  υπήρξαν ανέκαθεν ανήσυχα κι ελεύθερα πνεύματα . Διαπρέπουν στον χώρο των Τεχνών και του Πνεύματος!

Είναι ,επίσης ,αδιαμφισβήτητο, πως η περιοχή μας διαθέτει πλούσια Ιστορία και είναι γνωστή για τον σημαντικό ρόλο της στον Ελλαδικό χώρο εξ αρχαιοτάτων χρόνων !

Η ενίσχυση των  τοπικών φεστιβάλ , η ανάδειξη της Οινικής  Φιλοσοφίας της περιοχής  καθώς και των ανθρώπων που παράγουν Τέχνη και Πολιτισμό θ’ αποτελέσει πρώτιστο μέλημά μας ,έτσι ώστε η Αιγιάλεια  ν’ αποτελέσει για τον Έλληνα ή  τον ξένο επισκέπτη  προορισμό ,μα και για τον γηγενή λόγο να μην εγκαταλείψει ποτέ τον τόπο αυτό !

Για όλους τους παραπάνω λόγους, στο ταξίδι αυτό ,δεν θα μας τρομάξουν μήτε Λαιστρυγόνες ,μήτε Κύκλωπες !

Αρκεί , εσύ Αιγιαλέα , να μη μαγευθείς  από Σειρήνες και χάσεις τον Προορισμό !